vrijdag 24 augustus 2018

'Op de boerderij': 100 dringende geitendames in de rij om gemolken te worden en 'in het bos' spannend klimmen en tokkelen tussen de bomen!GRN: Is al 'belegen', vindt 't oude; 'krek, dat is het' nog steeds mooi(er)... ach ja.


'Krek dat is het' - kamperen bij (geiten)boer Woold en klimmen/ tokkelen in Ruurlo:


Volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - moest er ook even tussen uit en kwam dit jaar niet aan de kust maar juist... 


'Bert en Ellen Kots' - al houdt GRN niet van geitenmelk en/ of -kaas; het was heerlijk om te mogen slapen op jullie erf, dank!


Deel-1: 


d.d. 24-08-2018: 'Geheime tip: 'daar kraait geen haan naar' of wel: 'n paar tegelijk en vroeg op

  • (h)eerlijke 'de Brömmels'-geitenkampeerboerderij; de dag ontwaakt...'

Vervolg, deel-2:Wikipedia:

De geit (Capra aegagrus hircus) is een evenhoevig zoogdier uit de familie der holhoornigen (Bovidae). 

De wetenschappelijke naam van dit taxon werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. Het woord geit komt van Germaanse gait-z en is waarschijnlijk verwant met het Latijnse haedus 'jonge geit'. 


Wanneer de gedo-mesticeerde geit,
zoals hier, wordt
opgevat als een
gekweekte onder-
soort van de wilde geit, is volgens Opinion 2027 van de International Commission on Zoological Nomen-clature de correcte wetenschappelijke naam Capra aegagrus hircus. Wanneer het taxon wordt opgevat als een soort, is de correcte naam Capra hircus. ...


De koe van de arme man: Geiten zijn in staat om zich in sobere omstandigheden heel goed te handhaven en voort te planten. Daarom werden zij vroeger vaak door arme mensen gehouden, in plaats van koeien. Maar de geit is wel kieskeurig. Zij eet graag gras, kruiden, groenten, plantenscheuten, bladeren en boomschors. Een geit is een herkauwer.


In de jaren veertig waren er in Nederland ongeveer 300.000 melkgeiten. Nadien is dit aantal fors terug-gelopen tot aantallen van zo rond de 30.000. Nadat in 1983 de melkquotering in de melkveehouderij werd geïntroduceerd, is de melkgeitenhouderij sterk ge-groeid. In 2014 waren er ruim 430.000 geiten in NL, waarvan bijna 300.000 melkgeiten.GRN: Nog even ontspannend naar 'gekke geiten' kijken... straks weer volle klas met leerlingen die toch 'saaie' = nuttige sommetjes moeten leren oplossen!
GRN: Er zijn ook pony's, konijnen, katten om te knuffelen of skelters voor de kinderen om mee over de camping te crossen...
GRN: En als u wel van geitenmelk/ -kaas houdt dan... en voor allemaal:GRN: En 'relatief in de buurt' natuurlijk een dag 'de boom in' - Klimbos Achterhoek:


Voor elke leeftijd wat wils

Als volwassene kun je mee klimmen met je kind of kleinkind, maar je kunt ook zelf aan de slag. Voor het volwassene bos heb je een minimale reikhoogte van 1.60m nodig. Elke route verschilt in niveau en hoog-te. De groene route Discovery is mooi om mee te beginnen. Na de warming-up is de blauwe route Sensation met een hoogte van 8 meter een leuke uitdaging. Kun je er geen genoeg van krijgen? Klim dan ook nog de rode route Emotion met een hoogte van 12 tot 16 meter.

Wil je graag door de lucht tussen de bomen zoeven? Kies dan voor de bruine tokkel-route. Plezier gegarandeerd, want dat gaat nog best hard! Voor een echte adrenaline kick sluit je af met de grijze route waarbij je een vrije val maakt en met de bungee in een gigantisch net beland. In totaal heb je 3,5 uur tijd om te klimmen, dus...GRN: Deze deden wij o.a. ook:

En nog hoger - voor de volgende keer, de rode route:

GRN: Was 'leven'... niet het meervoud van 'lef'? Doen!!
Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia

Geheime tip: 'daar kraait geen haan naar' of wel: 'n paar tegelijk en vroeg op (h)eerlijke 'de Brömmels'-geitenkampeerboerderij; de dag ontwaakt...GRN: Ondanks het 'erg vroege opstaan' - volgende dag eerder gaan slapen - toppie!
'Kukeleku, kukelekuuuu' en wakker werd Groenendijk - 'uitgerust' en dus opstaan:


Volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - was al gewaarschuwd; 'er is wel een haan, hoor... maar als je met de kippen op stok gaat, is er niets aan de hand.' Om 04:45 uur 's ochtends - of was het nog eerder - begon er niet eentje, maar begonnen er meerdere hanen naar hartelust te kraaien:

  • 'Wakker worden, de dag is begonnen, opstaan' - maar dan in het 'haans': kukeleku - kukeleku...

(H)eerlijk wakker worden maar op minder dan 10 m. afstand!


GRN slaapt goed en vast maar...

...dit was 'echt iets te veel van het goede'!

Er werd dus besloten om op te staan en een rondje over de langzaam ontwakende geitenkampeerboer-derij te gaan doen (zie verder)...Wikipedia:

Een haan is een mannelijke kip; het vrouwtje heet een hen en het jong kuiken. Het gedrag en uiterlijk van een haan verschilt wezenlijk van dat van de hen. De term haan wordt ook gebruikt bij andere manne-lijke hoendervogels. Een haan claimt zijn territo-rium door te kraaien. De haan begint hiermee als hij ongeveer 14 weken oud is. Hanen kraaien over het algemeen 's morgens vroegDit komt...


Ook het hanenkraaien wordt sportief gebruikt bij hanenkraaiwedstrijden, waarbij ofwel het aantal keren of de duur van het kraaien bepalend is.


------------------------------------------------------------------------------------------------

De heenreis - op naar Woold in de Achterhoek!'

d.d. 24-08-2018: 'Let wel: 'zonder de boeren is er voor stadsmensen geen eten!'

------------------------------------------------------------------------------------------------


Meer kippetjes/ haan:

GRN: De - zeer - nieuwsgierige geiten kijken uit raam en klimmen bijna uit de stal:GRN: Let op - na het aaien van de geiten/ dieren is het belangrijker om altijd...

  • de handen goed te wassen!------------------------------------------------------------------------------------------------


In Bussum, d.d. 12-05-2018:

'Houdt u van uw (klein-) kinderen, uwzelf en van gezonde lucht?
'Kijk svp. verder dan uw neus lang is' en ook omhoog;
------------------------------------------------------------------------------------------------
GRN: Schuin tegenover de ingang van de geitenkampeerboerderij is een klein bosje bestaande uit enkele dennenbomen en...

  • een mooie, rode beuk:


Het monument

Bij de Bevrijdingsbeuk in Woold (gemeente Winterswijk) is een herdenkingsbordje geplaatst.

De tekst op het herdenkingsbordje luidt:'HERDENKING ACHTERWOOLDSE BEVRIJDING

   30-3-1945 30-3-1985

   DEZE BEUK IS GEPLANT DOOR

   TANKCOMMANDANT JACK COLE VAN DE
   C
OUNTY OF LONDON YEOMANRY.

'DE GULDENHORST'.


GRN: Op naar het geitenmelken...Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia

Let wel: 'zonder de boeren is er voor stadsmensen geen eten!' GRN moest er ook ff tussenuit... kamperen op geitenboerderij in Woold/ Achterhoek!GRN: Zonder de boeren.. is er voor stadsmensen geen eten! NormaalOerend hard

GRN moest er even tussenuit: kamperen op geitenboerderij in Woold - Achterhoek:


'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg', luidt het spreek-woord maar deze 'Normaal' vond en vindt deze volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - altijd 'duimpje omhoog'. En dan niet alleen de 'oude nummers' maar ook de nieuwe songs zijn zeker de moeite waard... en dat niet alleen voor Achterhoekers of zo 'betitelde; 'boeren'.

Vroeger gingen wij altijd 'kamperen bij de boer'/ SVR...

  • 'krek dat is 't'... was toen de spreuk; inmiddels is het; 'ontdek het verschil', geworden - voor de rest hetzelfde.

En toen GRN werd uitgenodigd om 'ook een paar dagen vakantie te komen houden', was het meteen vertrouwd en genieten.

  • 'Kamperen of logeren bij de boer is een vakantie zonder toeters of bellen en is bijzonder in trek bij zowel gezinnen met kinderen als echtparen zonder. Door veel boeren is daarop ingespeeld en zij geven op hun boerderij of voor-malige boerderij gastvrijheid aan iedere vakantieganger.'


'Jong geleerd', is inderdaad; 'oud(er) weer gedaan'... lekker kamperenver weg van de drukte en terug naar de natuur/ 'back to basics' in slecht Nederlands!

Al die luxe is niet nodig en voor 'n spinnetje of torretje is deze GRN ook niet bang, dus...

   lang leve alle kampeerders en
   dito zomervakantie!

En:

  • Lang leve ML en lang leve D = lang leve MLD!

Wikipedia:

Apeldoorn (Nedersaksisch: Apeldoorne) is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente (161.569 inwoners, bron: CBS). De stad telde per 1 januari 2017 141.107 inwoners.

Omdat Ugchelen officieel wordt gerekend tot de wijk Apeldoorn Zuidwest, bedraagt het inwonertal van het stedelijk gebied ongeveer 148.000 inwoners. Apeldoorn ontwikkel-de zich pas vanaf begin 20e eeuw tot een van de grotere plaatsen van het land.

Zutphen (Nedersaksisch: Zutfent)

Zutphen is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen aan de rivier de IJssel. Het is de hoofdplaats van de gemeente Zutphen en heeft 38.335 inwoners (2013). De geschiedenis van Zutphen bestrijkt meer dan 1700 jaar.


In die tijd is Zutphen uitgegroeid van een Germaanse nederzetting via een belangrijk machtscentrum rond 1000 en een succesvolle handelsstad rond 1300 tot een middelgrote stad anno nu.

De stad kreeg stadsrechten aan het einde van de twaalfde eeuw en trad toe tot de Hanze. Het Wapen van Zutphen draagt nog altijd de symbolen van een Hanzestad.


GRN: Dus lieve ML en lieve D... 

...er wordt wel degelijk regelmatig aan jullie gedacht!

Tenminste iedere keer als de planten water gegeven worden, denkt GRN even aan jullie en wenst dat 'alles goed' gaat. Het was een leuke tijd en goede herinner-ingen aan allebei... maar GRN heeft - helaas - geen tijd, niet totdat.

Duimpje omhoog - onderweg naar Winterswijk en groeten uit Bussum, Erik


Wikipedia: Winterswijk

(Nedersaksisch: Wenters of Wenterswiek) is een dorp in het meest oostelijke deel van de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland, en de hoofdplaats van de gemeente Winterswijk.

Op 1 januari 2015 telde Winterswijk 23.623 (2009 23.650) inwoners.d.d. 29-03-2013: Adri Cornel - Normaal De Boer is Troef

'We zijn er bijna, we zijn er bijna...

  • maar nog niet helemaal.'


Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia