donderdag 19 juli 2018

Deel-5. Brullende leeuw is echt majestueus; wanneer sluiten we 'Willem-pie' nu eens in 'n hok? Vrij-laten: olifanten, lemuren, vlinders en fennek!GRN: En neen, zonder gracht tussen ons in zou de meester niet durven terugbrullen...'Te veel leuke filmpjes - toch? - om niet te publiceren; harde(re) actie volgt spoedig!


Volhardend vader, recht-zoekend burger en natuurliefhebber drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - ging met plezier mee als begeleider naar Artis, voor de 2e keer deze week. Prachtige dieren en eerlijk is eerlijk, Artis is al flink 'opgeknapt'. 

Echter: al die wilde dieren horen niet daar/ hier...

en horen niet opgesloten te zitten in (nog altijd) veel te kleine hokken; wilde dieren horen maar op 1 plek = in het wild!

Uiteraard kent GRN de 'voor- en tegenargumenten' van beide kampen en kiest - natuurlijk - voor 'optie S' = sluiten die hele dierentuin... niet alleen Artis maar alle dierentuinen! Beter is:

  • Bescherm de dieren in hun habitat; de wildernis!

Roooooaaaaar!


d.d. 18-07-2018:

Deel-4

- vleerhonden, zwarte aap met wit gezicht, luiaards,   valse gaviaal, komodovaranen, boomslang, vogelspin, schildpadden


  • = Artis met 1e klas!
Kom zelf ook eens kijken bij Natura Artis Magistra - prachtige (opgesloten) dieren:


Artis - het nieuwe buitenverblijf voor de olifanten

Vanaf juni 2017 kunnen alle bezoekers het nieuwe buitenverblijf van de Aziatische olifanten ervaren.


De Aziatische olifant (Elephas maximus) is een olifant die in Azië voorkomt. De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.

De Aziatische olifant is kleiner dan de Afrikaan-se olifanten. Zijn schouderhoogte is ongeveer tussen 2 en 3,5 meter en zijn gewicht tussen de 3000 en 5000 kg. Hij heeft kleine naar beneden wijzende oren en een bolle rug (in het Latijn: elephas). De slurf van de Aziatische olifant heeft aan het einde een vinger aan de bovenkant, de Afrikaanse soort heeft er een aan de onder- en een aan de bovenkant.

Verder verschillen het aantal nagels en de vorm van de kiezen (de Afrikaanse olifant heeft ruitvormige (vanuit het Latijn: loxodonta) lamellen, de Aziatische heeft rechte lamellen). Bij de Aziatische olifanten hebben enkel de mannetjes slagtanden. Ook zijn de oren van de Afrikaanse olifant groter. De Aziatische olifant verliest zijn warmte niet langs de oren, in tegenstelling tot de Afrikaanse olifant; andersom gebruikt de Aziatische olifant hier wel zijn slurf voor, wat de Afrikaanse verwant niet doet.

 De lemuren (Lemuriformes) of maki's zijn een infraorde van de orde van primaten. Lemuren zijn endemisch op Madagaskar, met uitzondering van een aantal soorten op omliggende eilanden. Lemuren zijn verwant aan potto's, angwantibo's, lori's en galago's. Tot 2007 zijn er 86 verschillende levende soorten beschreven.

Hun naam hebben ze te danken aan de roep van sommige soorten maki's (waarschijnlijk van de fami-lie Lemuridae). Deze deden de eerste ontdekkers denken aan de roep van de lemures uit de Ro-meinse mythologieboze geesten van gestorven personen die als spoken rondwaarden.

Taxonomie en beschrijving

Net als lori's en galago's hebben alle lemuren een tandenkam, een rij scherpe voortanden in de on-derkaak die voornamelijk gebruikt wordt om de vacht te verzorgen. Op de ringstaartmaki's na leven alle lemuren vrijwel uitsluitend in bomen.

De infraorde van de lemuren wordt onderverdeeld in superfamilies Cheirogaleoidea en Lemuroidea. De Lemuroidea bevat slechts één familie, de dwergmaki's (Cheirogaleidae). Dit zijn relatief kleine nachtactieve omnivoren die plantaardig voedsel eten zoals fruit, nectar en bladeren, maar ook insecten en spinnen. Sommige grotere soorten eten ook kleine gewervelden.

d.d. 14-06-2011:
Roy wakker

   Leuk vlindertuin
   moet je gezien hebben;GRN: Die grote oren zijn handig om 'af te koelen' maar zouden ook in de klas niet misstaan; dan kunnen de leerlingen...

  • (nog) beter luisteren naar de meesters en juffen:Veel respect = Fennek versus geen respect = Bertha-38:


GRN heeft respect voor majestueus-brullende leeuw in Artis maar...

   nul komma nul voor heel enge;
   <--- nep-'koninkie' Willempie:

d.d. OIA-19: 'Kwek kwek kwek', zeggen 
                    Willem-Alexander en Maxima

GRN zegt: 'Ik ben wel goed maar ben niet gek!'

  • Go f#ck yourself, Bertha-38!


Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;
     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emerg
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!