zaterdag 4 mei 2019

GRN naar Dodenherdenking Bussum: 'VOOR DE GEVALLENEN 1940-1945' - opdat wij nooit vergeten! Wilhelminakerk/ toespraak minister Hoekstra.
46e VERJAARDAG VIEREN en DODENHERDENKING: VLAG HALFSTOK en MONUMENT:


Volhardend vader, recht-zoekend burger, overtuigd GELE HESSER en 'staats-vijand nr./ zoveel' drs. E.M. Groenendijk MSc.

- gewoon PapaErik - vierde niet alleen zijn 46e verjaardag met lekkere taart en bezoek maar ging 's avonds ook naar de Dodenherdenking in Bussum. Dit jaar naar de Wilhel-minakerk en het Monument voor de Gevallen 1940-1945 aan de F. van Eedenweg.


 
 
WAT VOORAF GING:


d.d. 04-05-2019: 'GRN 'viert' & HERDENKT:


     MEMENTO MORTI en WORD NU ÓÓK HEEL SNEL WAKKER, alstublieft...NIEUW - NIEUW - TOESPRAKEN met MINISTER W. HOEKSTRA - NIEUW - NIEUW:
 
GRN: Deel-2 komt eraan...


Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia

GRN 'viert' & HERDENKT: MEMENTO MORTI en WORD NU ÓÓK HEEL SNEL WAKKER, alstublieft... laat HÚN OFFERS NIET VOOR NIETS zijn geweest!


d.d. 27-01-2015: Wehrmachts Landser - 'Die Brücke 1959 Part 9'
WORD ALSTUBLIEFT HÉÉL SNEL WAKKER - WE ZITTEN ER (WEER) MIDDENIN:


Deze kreeg GRN van een lezer toegezonden - véél dank voor je 'stoute felicitatie' want:

Vandaag is het 4 MEI - DODENHERDENKING en...

<--- GRN's ÉCHTE VERJAARDAG.

Niet d.d. 05-04 zoals aan FB werd opgegeven - leidend tot veel 'te vroege maar toch leuk' felicitaties - maar d.d. 04-05... bouwjaar 1973; ja, inmiddels dus ALWEER 46 JAAR.

Adem in, adem uit, wat eten en slapen plus 'positief denken'!


Echter: 'ADEM IN en UIT en WEER IN...

dát doen AL DIE DODEN van de
2e WERELDOORLOG NIET MEER.

En dat maakt(e) dat op 4 MEI volhardend vader, recht-zoekend burger, overtuigd GELE HESSER en 'staatsvijand nr. zoveel' drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - altijd ambivalente gevoelens heeft op deze dag.

GRN MAG wél VERJAARDAG VIEREN maar al die SLACHTOFFERS NIET...


MEMENTO MORTI én

  • WORD NU ÓÓK... HEEL SNEL WAKKER, A.U.B.!


Wikipedia:

De Nationale Dodenherdenking, Nationale Herdenking of Dodenherdenking vindt jaarlijks in Nederland plaats op 4 mei, met onder andere twee minuten (vroeger een minuut) stilte om 20.00 uur. De landelijke herdenking is op de Dam in Amsterdam en wordt sinds 1988 georganiseerd door het Nationaal Comi-té 4 en 5 mei, terwijl honder-den andere comités plaatselijke herdenkingen organiseren. In de oorspronkelijke opzet ging het uitsluitend om de Nederlandse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, maar sinds 1961 wordt officieel een ruimere definitie
gehanteerd: 


GooiAgenda - op de hei in Bussum, 2018:

Een dag later, op 5 mei, wordt de bevrijding van de Duitse bezetting (1940-1945) gevierd. De Indische gemeenschap houdt 15 augustus aan als bevrij-dingsdag, vanwege de Japanse capitulatie in Nederlands-Indië op 15 augustus 1945.


WAR? WHERE IS IT GOOD FOR? ABSOLUTELY NOTHING! - GEEN NIEUWE DODEN!


d.d. 27-04-2019: Gerrit Herders - 'Die Brucke, de film die u gezien moet hebben' - alle delen achter elkaar. Mogelijk de mooiste anti-oorlogsfim die ik gezien heb.


Wikipedia: Die Brücke is een Duitse anti-oorlogsfilm van Bernhard Wicki uit 1959, met in de hoofdrollen Fritz Wepper en Folker Bohne.

De film is gebaseerd op de een jaar daarvoor verschenen roman van Manfred Gregor over diens belevenissen in de oorlog. "Die Brücke" is een van de meest gelauwerde Duitse speelfilms van na de oorlog. Wicki laat zien hoe Duitse jongens onder het nationaalsocialisme verwrongen idealen krijgen aangepraat, waardoor ze waanideeën over heldendom gaan koesteren die onafwendbaar lei-den tot de door de machthebbers valselijk als eervol voorgestelde "dood voor het vaderland".


d.d. 03-05-2019: Gerrit Herders

   All Quiet on the Western Front

   'Anti oorlogfilm, DE WAANZIN:
   Van het westelijk front geen nieuws.'

Kan iemand mij uitleggen waarom wij gaan vechten en sterven voor de kapitalistische belangen?

Wikipedia:

Van het westelijk front geen nieuws (originele Duitse titel: Im Westen nichts Neues) is een boek van Erich Maria Remarque, een Duitse veteraan van de Eerste Wereldoor-log, over de gruwelen en de zinloosheid van oorlog.

Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in januari 1929. Het is twee keer verfilmd, in 1930 en 1979. Het boek is meer dan 2,5 miljoen keer verkocht in vijfentwintig talen in de eerste achttien maanden na publicatie, waaronder in het Nederlands door Annie Salomons. Tijdens de heerschappij van de Nazi's was het boek verboden in Duitsland. Vanwege dit werk werd Remarque in 1938 het Duitse staatsburger-schap ontnomen.VORIG JAAR:


d.d. 04-05-2018: 'Dodenherdenking? Ja! 'Alleen gekken/ heel dommen,
                           geloven in wapens en bommen'.


d.d. 14-08-2018: 'Een NL-volk dat uit angst om goed en lijf te verliezen (laf-/luiheid?) voor tirannen blijft zwichten,d.d. 14-08-2018: 'Word wakker, sta op voor het te laat is: verzet tegen 'Nazi Nederland 3.0' = de club tegen het volk -


d.d. 06-05-2018: 'NL zit er weer middenin - Rood Wit Blauw-5: na zonnige wandeling is doel bereikt = herdenkingskruis Bussummerheide:Tot slot... of juist 'als kickstarter':


d.d. 29-05-2018:


  • Werner van Rillaer'BELLA CIAO (NEDERLANDSE TEKST)'Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia