maandag 9 juli 2018

OIA-21: Echte Ouders geven nooit op; krassen van ouder-kraai die roept naar door kat-gepakt jonkie gaat door merg en been; sta nu op, ouder(s)!
Ja, deze volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - houdt niet alleen 'van
hier tot de maan en weer terug' van zijn meiden maar als klein jongetje al... van 'de natuur'! Dus ook van alles met vleugels.

  • 'Misschien word ik later wel boswachter', herinnert GRN zich! Het is VO-docent geworden; inmiddels alweer het 17e jaar!

En zelfs die rottige buur(t)kat... heeft GRN's hart gestolen.

Echter: of 'Boris' de schuldige is, weet GRN niet en tegen zijn instinct is helaas niet op te doceren... toch blijven we het proberen en jagen we de kat/ vogel(s) weg als het mis dreigt te gaan. Maar dan moet je dat wel opmerken...

Gisteren werd weliswaar buiten 'veel vogel-kabaal' gehoord alleen werd er toen 'geen link gelegd met'... Tja, al is het niet GRN's schuld - Boris krijgt genoeg lekkers tussen-door als hij komt bietsen - en gaat het 'slechts' om een kraai, toch maakte deze vondst (de 2e; er lag een aantal weken geleden ook een dode op het grasveld) een beetje ver-drietig... stoute kat!

En dan vooral de ouder die klagende kraste, hoog in de boom (video-3), was voor GRN herkenbaar:


De zwarte kraai


Corvus corone is een zangvogel uit de familie van de kraaien (Corvidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.

Een volwassen kraai is 48 tot 53 centimeter lang en weegt 396 tot 602 gram. Kraaien zijn groter dan kauwen en in tegenstelling tot de laatste helemaal zwart, vaak met een wat groenige glans over de veren.

Soms heeft een zwarte kraai enige witte veren, als gevolg van verkeerde voeding, een slechte conditie of een erfelijke afwijking. Van de ongeveer even grote roeken zijn kraaien op verschillende manieren te on-derscheiden. Zo heeft een roek een kaal stuk huid aan de basis van de snavel hebben, waardoor de snavel langer lijkt. De snavel van de roek is boven-dien lichter van kleur dan de gitzwarte kraaiensnavel. Verder heeft een roek anders dan een kraai, een 'broek', oftewel veren op zijn dijen.

GRNVroeger hadden ze bij GRN thuis altijd 'met 'n beesie in je huis voel je je beter'... Joppie, Droppie, Kinkel, Findus, Miez en Edje. Prrrrt, prrrrt en 'vechten' met elkaar.

  • Ja, GRN is een 'kattenmens' maar vindt honden ook prima...


...alleen dat 'volgse' vindt hij minder;
   dan liever een eigenwijze kat!

Maar 'iets' is allemaal goed totdat...

   ze de vogeltjes doodmaken
   of wanneer...

  • GRN toch in de hondenpoep trapt - bah!

Felis silvestris catus is een van de oudste huisdie-ren van de mens. De gedomesticeerde kat behoort tot de familie der katachtigen (Felidae).

   Ook het woord poes is gangbaar, soms meer spe-
   cifiek in het geval van 'n vrouwelijke kat. Een man-
   nelijke kat is een kater, en een jong katje kitten.

Eind 2009 waren in Nederland ongeveer...

...3,6 miljoen katten aanwezig.GRN: Dat gaat toch door merg en been...?

Met kinderen doen 'ze' (bijna) hetzelfde! Echte Ouders pikken dat nooit, verenigen zich en staan op; samen veel sterker dan zij!Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;
     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emerg
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!