zondag 1 oktober 2017

Op schoolkamp met 1e klassers naar Heino is leuke herinneringen maken! Leering tegen docent: kunt u wat stiller doen; we kunnen zo niet slapen...
Snoep, chips, mobieltjes, puffen en... over meisjes/ jongens kletsen:


En waren onze 1e klas leerlingen dan 'zo ontzettend braaf'? Nee hoor... gewoon zoals het hoort, maar wel bovengemiddeld positief ingesteld! En dat is heel erg leuk; voor hen en voor het docententeam...

Uiteindelijk zaten er bij de jongens wel 3 leerlingen beneden aan de tafel (ieder apart dus) omdat zij de anderen die wel wilden slapen, wakker hielden en niet wilden luisteren. Tja... op een gegeven moment/ tijdstip houdt het op, jongens!


  • Leuke herinnering: en voor wie het echt wil weten... 'puffenbetekent bij de leer-lingen van vandaag... het laten van al dan niet (erg) stinkende scheten!

He bah... maar dat schijnt er bij te horen op de slaapkamertjes; laat altijd een raampje open en svp. geen deodorant spuiten; want dan stinkt het alleen maar erger...

Gelukkig sliep deze meester toen al; volhardend vader en recht-zoekend burger had geen nachtdienst en vond het om 01:15 wel welletjes...

de volgende dag stond namelijk de 'Challenge Run' op het programma!Dat zijn allerlei - vermoeiende! - doe-activiteiten rondom een recreatieplas vlakbij de kamp-locatie en hoort daar ook bij; kanovaren, blaaspijp-schieten, het klimmen in een hoge mast en dan 'springen naar de trapeze? op 1,5 m. afstand'... spannend!

Het klimparcours, alleen te bereiken is per 'touw-pontje', was uitgezet tussen de bomen; makkelijke route 'beneden' en de moeilijke, gezekerd uiteraard, op enige meter hoogte is altijd populair en dus langer wachten; wel erg leuk.

Als een commando tussen twee over het water gespannen touwen klimmen en dan... niet vallen, is de bedoeling en kicken als het lukt. Meerdere routes naar het volgende eilandje en weer een:


  • Leuke herinnering: nadat de meester het - 'heel stoer' en blij dat hij droog de overkant haalde - voordeed, waren er 2 meiden in dat groepje die niet alleen de makkelijke route met plankjes eronder (droog) haalden, maar ook de moeilijke route deden.


Nadat de 1e dappere meid... natte voeten haalde in het midden van het touw en haar gymschoenen groen waren van het kroos maar het uiteindelijk 'zo goed als droog' de overkant bereikte, was het de beurt aan de 2e dappere meid die...


geplaagd werd door haar vriendinnen die hard op de touwen gingen springen toen zij in het midden stond; wat gemeen!

Hahaha, ze kon er zelf heel hard om gillen en een paar keer scheelde het weinig maar...

zij liet niet los en haalde uiteindelijk met alleen met 2 natte voeten en 1 nat onderbeen, toch de overkant. Die andere 3 die niet durfden... grumpf; wacht maar; haar - leuke! - 'wraak' komt nog wel. Op naar het volgende onderdeel...

Mooie herinneringen maken te Heino... dat zijn 'de krenten in de pap':  • Leuke herinnering: of wat dacht u van onze jonge, breedgebouwde gym-docent die werd uitgedaagd met opdrukken door een dito gebouwde jongen en vervolgens - in hoog tempo - 'eventjes' 50x opdrukken liet zien, maar...

verslagen werd door die 1e klas jongen die er... keihard 51x 'neerlegde'! Haha, wat een lol; goed gedaan enne... ook voor die meester 'respect'!

Dat doet Groenendijk hen beiden (helaas) niet na! Laten we maar zeggen; zo heeft ieder zijn/ haar talenten, haha...
Heeft u interesse... ook voor particulieren/ kleine groepen:


'Met de klas op kamp gaan:

Voor zowel de leerlingen als leerkrachten een onvergetelijke en onmisbare ervaring!


Een schoolkamp is snel georganiseerd bij Summercamp Heino.Al onze prijzen zijn inclusief het gebruik van onze faciliteiten zoals bioscoop, disco, zwembad, sport-velden, midgetgolfen etc. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over zelf koken of afwassen, de maaltijden uit ons restaurant zijn altijd inclusief!

Uitbreiding programma


U kunt het programma ook uitbreiden. Er zijn diverse outdoor- en sport/spel activiteiten en diverse team-buildings- en kennismakingsprogramma's. Denk hierbij aan teamopdrachten, de Challenge Run, vlotbouwen, GPS tochten en nog veel meer!Vervoer

Kiest u voor een van onze arrangementen dan is het vervoer meteen geregeld. Onze bussen halen u op bij school en brengen u ook weer terug. Dit kan gecom-bineerd worden met een bezoek aan Attractiepark Slagharen!

Kijkt u links bij de diverse arrangementen voor de mogelijkheden. Uiteraard is een arrangement op maat ook mogelijk! Komt u liever met eigen vervoer, kijkt dan naar de prijslijst.'


  • Leuke herinnering: deze Groenendijk durft echter wel in alle achtbanen en natuurlijk gaat hij mee in de nieuwe 'Gold Rush' in dat ponypark... kicken! Handjes los en over de kop; door de kurkentrekker en voor- of achteruit... laat maar komen!


En gillen dat sommige meiden (en jongens) deden... ook de meester vond het heerlijk om even hard te schreeuwen! Lang leve de lol.

Alleen dat ritje in de kabelbaan; waar je in een eng stoeltje zit op zoveel meter hoogte en waar je wel uit kunt vallen als je dat zou willen/ raar doet; dat vond deze meester dan weer helemaal niets. Blij was hij om weer op de grond te staan en de volgende keer... niet meer, haha!


 


Eten en drinken prima verzorgd plus eigen disco met alles erop en eraan:


En na al die inspanning heb je natuurlijk wel trek... neen, geen 'honger'; dat is als je 1 week niets ge-geten hebt. Per klas netjes in de rij en per school - er waren vele klassen en zelfs eentje uit Halle/ Saale waar Groenendijk zelf enige jaren met veel plezier woonde en er dus weer Duits gekletst kon worden; also lieber Gruss an alle Hallenser! - een tijd toege-wezen gekregen; die leerlingen die geen varkensvlees of niet-ritueel geslacht mogen eten, kregen een bonnetje voor de vegetarische variant en iedereen tevreden.


Geen enkel probleem, we zijn allemaal mensen en er is genoeg eten en drinken voor iedereen... maar wat je opschept, eet je ook op; dat geldt ook voor de saladebar! Na het eten netjes per groep afgeruimd en ja, de tafel afnemen, hoort daar gewoon bij...

nemen jullie ook een appeltje of een mandarijn mee?


En donderdagavond dan 'de disco' waar de meiden, maar ook de jongens zich nog mooier maken en met jurken, gel en de nieuwste dans-moves voorbereid waren voor het 'dansen en sjansen'... of gewoon tafelvoetbal spelen of al snel gapend op de bank te hangen dan wel in de halve bus in de disco te zitten om te kijken.


De top-docent in opleiding die mee was, bleek tevens dansleraar te zijn - moderne disco/ hiphop et cetera en met de leerlingen te kunnen 'dance-battlen'.

Grappig dat Groenendijk in totaal 3 nummers kende die er werden gedraaid... dat krijg je op middelbare leeftijd, haha!


De nu 83 jarige Co vertelde nog steeds bij het dieren-voeren = veel respect!d.d. 01-12-2008: Niet-leuke herinnering:

'Overval Summercamp in Hart van Nederland

HEINO - In het SBS-programma Hart van Nederland is vanavond aandacht besteed aan de brute overval op Co Besselsen, de - toen - 74-jarige oprichter van Summercamp Heino. Besselsen werd vorige week woensdag op het vakantiekamp overvallen en mishandeld door twee overvallers.

Janskemollen Janske mollen 01-12-08, 18:22 ...

Er worden beelden getoond van Summercamp Heino waar jaarlijks tienduizenden jongeren uit binnen- en buitenland vakantie vieren. Besselsen hield een her-senschudding, gekneusde ribben en diverse verwondingen over aan de brute overval.

Tegenover de Stentor meldde hij vandaag monter dat hij het trauma toch redelijk van zich heeft kunnen afzetten. 'Ik slaap weer goed. Maar ik hoop echt dat de daders gepakt worden.''


  • Leuke herinnering: hoewel lichamelijk verder achteruit gegaan... de bezie-lende geest van 'de baas' = gewoon 'Co' is nog scherp en de mond ook! Met plezier vertelde hij, voordat de schapen, lama's, dam- en edelherten en ook de reeën = bambi's aldus een leerling, gevoerd konden worden.Het mannetje edelhert, de bok was net zijn gewei afgezaagd (groeit weer aan!) maar dat hinderde er hem niet aan om zijn harem te verdedigen en luid te burlen... de meester probeerde het ook, maar had daarmee geen succes; er kwamen geen hordes leuke juffen aangerend...De moeder-geit op het weitje ernaast was drachtig van tenminste 2 stuks nakomelingen en... voor de 'schijtlijsters' - aldus door de baas zo betiteld; haha; mee eens! - waren er ook wat grote, wollige konijnen en ja... alle dieren mochten geaaid en opgepakt worden; als je dat tenminste zou lukken. Rustig benaderen en naar je toe laten komen enzovoorts.

Dat een 3-jarige kleindochter van de grote, lieve baas onder de - eerlijk is eerlijk; best wel grote - lama's doorliep, was voor veel leerlingen niet overtuigend genoeg om niet bang te zijn... haha, wat een stadskinderen! Ze doen echt helemaal niets.


Toch waren er ook wel dappere leerlingen bij die het grote veld op durfden en de lama's gewoon aaiden - heerlijk zachte wol; beste kwaliteit uit Peru of Heino! - en voerden. Alleen niet de boterham voor de neus houden en dan snel aan een andere lama geven want dan... krijg je inderdaad een klodder precies tussen de ogen gemikt!

Een lama laat zich niet ongestraft het brood voor de bek weghalen... dat begrijpt GRN heel goed, maar verder zijn ze lief, hoor!

Nog wat filmpjes over leuk Heino:


in het Nederlandsund auf Deutsch
PapaErik moest 's avonds extra aan zijn drie eigen dochters denken... vandaag al 1286 dagen geen omgang en sinds d.d. 27-06-2016 ook geen enkel contact. Dat is nooit in hun belang...

Dikke kusknuf, lieve meiden;
Papa houdt ontzettend veel van jullie!


Wordt vervolgd. Delen van dit artikel wordt (weer) gewaardeerd en ook volgen van deze eerlijke, 100% bewezen website; oprechte dank daarvoor!No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia