vrijdag 17 november 2017

Met 'n beesie in je buurt voel je je beter: Bussumse boef Boris komt vaak op bezoek en doet alsof 'ie thuis is... vreten, knorren en weer wieberen!Boef Boris - de buur(t)kat is op visite en ja, prrr, prrr... 'k wil je wel eventjes aaien!
'Jong geleerd, is oud gedaan' - gezellig knuffelen met een beesie doet altijd goed!


Vroeger hadden wij thuis altijd 'een beesie' om ons heen om te knuffelen als je dat even nodig had en hij/ zij of gender-neutraal gemaakte 'het' (sorry!) dat al wist en naar je toe kwam om te troosten.

Of die met je wilde 'vechten' en met de nageltes uit wel even een robbertje met 'het baasje' wilde doen...
leuk samen spelen. Wel (laten) bijten maar dat je kat daarbij niet door-bijt; gewoon een beetje oefenen en ondertussen 'prrr, prrr'. Zelf steeds weer terugkomen voor een volgende 'aanval', haha!

En steeds 'n kat die 's avonds laat stiekem op het bed sprong en een plekje tegen je been aanzocht om samen te dromen van alles wat er die dag gebeurd was... herkenbaar? Gelukkig en anders: het kan nog steeds!

De kat(ten) die bij de Groenendijkers woonde(n), kre(e)g(en) altijd veel liefde van drie jongentjes te verduren en zo werd ons geleerd 'lief en aardig' voor dieren (en als ze het verdienen; mensen?) te zijn.

  • Opvallend is dat 'dieren' daar wel - altijd - eerlijk zijn... 

Liever; 'leuk eigenwijs' dan 'een trouwe volger' - maar dat is persoonlijke voorkeur:


En ja, altijd een kat... ook nu vindt deze - inmiddels heel wat jaren later en zelf - volhardend vader/ recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. die toch net iets 'leuker' dan bijvoorbeeld een hond hoewel bij grn alle dieren - behalve muggen; die overleven hun bezoek niet als hij ze te pakken krijgt - welkom zijn.

Een hond is wat GRN betreft 'te volgzaam'; lig, af en breng... heel knap en lief van zo'n dier - en ja, eerst even laten ruiken aan je hand en dan krijgen die na-tuurlijk ook een aai; kwispel, kwispel - maar GRN heeft liever een 'eigenwijze kat'!

Die alleen op schoot komt zitten als 'ie het zelf wil en meer z'n eigen gangetje gaat... maar dat is persoonlijk.

  • Als er maar 'n beesie in huis is, zeker als er (kleine) kinderen zijn...


En precies bovenstaande, bedoelde GRN:

  • 'Ga maar, jij lieve Boris... de wijde wereld in.

Terug naar je eigen huis maar laat die vogeltjes met rust; je krijgt genoeg te eten, zo te zien! Je weet dat je hier welkom bent en het raam weer open gedaan wordt als je de volgende keer op de vensterbank te miauwen zit'.

En andersom; 'pleite gaan'... kun je natuurlijk ook wanneer je dat wilt;

  • Tot de volgende keer en prrr, prrr!Wordt vervolgd.No justiceno peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik - schoolmeester
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia