zondag 27 mei 2018

GRN kleurt bij op het strandje waar zijn leerlingen niet komen: rustig, ge-zellig en mooi weer; of zijn 3 ontvoerde dochters LJI ook in de zon zaten?Video-1:    (Spele-)   Varen, varen over de baren, varen voor over het IJmeer...Dit weekend gaat/ ging de meester naar het strand waar jullie zeker niet heen gaan?!


'De boog kan niet altijd gespannen zijn' en het vorige zonnige weekend bleef deze volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - thuis in Bussum maar... ditmaal gunde GRN zichzelf wel een zonnige en gezellige middag in de zon.

Onderweg naar het strand moest - 'zonder probleem' - GRN aan
de titel van een boek denken dat ooit voor de NL-literatuurlijst werd gelezen:


Pagina's 107; Oorspronkelijke taal Nederlands; Niveau bovenbouw havo/vwo; Genre psychologische roman; Onderwerpen Alcoholver-slaving, Eenzaamheid ... (meer). Verfilmd als Een dagje naar het strand (1984), A day at the beach (1970)


Ook deze Pluk...

   ging met de hele Petteflet
   'n dagje naar het strand...

   alleen fietste GRN niet naar (ook mooi!)
   Egmond aan zee...Video-2: Veel dichterbij dan Egmond, met zandstrand... maar geen zee, da's waar.

En aan zijn eigen jeugd waar met de 'Krekelmeent-en-omstreken-Gang' in de zomer regelmatig naar het toen nog 'Muiderzand' geheten strand aan de over-kant van de brug werd gefietst.

Van vroeg tot laat op het strand, later werd met de auto 'het vlees gehaald' en de meesten weer huis-waarts keerden, werd bij ons... de barbecue aange-slingerd en ging ons feestje nog even door.


Dat waren nog eens mooie tijden = goede herinneringen... toen was de hemel ook nog;

  • stralend blauw, de wolken wit en geen chemtrails!


Video-
3: Kijk omhoog en word boos!


------------------

d.d. 13-05-2018: 'Nederlandse lawine:

                           boze burgers eisen gezonde lucht voor hun kinderen
                           en zichzelf.

  • Demente bijen slim genoeg om psychopaten-piloot te steken!'------------------


Wikipedia: Het Almeerderstrand (het voormalige Muiderzand) is een groot zandstrand met aanlig-gende recreatieve grasvelden aan het IJmeer, nabij Almere.

Het is gelegen ten westen van de Hollandse Brug op de A6 en maakt deel uit van het Almeerderzand. Aan de oostzijde ligt het Zilverstrand. Op het Almeerder-strand zijn een aantal voorzieningen aanwezig: openbare toiletten en kleedhokjes; drie strandpaviljoens; een snackbar; kanoverhuur; reddingspost reddingsbrigade.


Op het strand worden diverse festivals en evene-menten georganiseerd,

waaronder de jaarlijkse ANWB Kampeer- en Vakantiedagen,

de Libelle Zomerweek en Popfestival Zand.GRN: En dan denk je dat je nog 'incognito' naar het strand kunt gaan... nou niet dus., haha! Weliswaar geen (oud-) leerling daar maar wel... de buschauffeur die gezellig een praatje kwam maken. Een 'al iets bruinere-groet' aan aardige R. en je visie op - hoe in beweging te krijgen: - 'de massa' wordt meegenomen... dank!


Video-4: Een heel stuk minder druk dan Egmond of Zandvoort...

Terwijl GRN helemaal aan het einde van de pier/ strekdam tegenover het strand en haaks op de brug stond te filmen, kwam er een vriendelijk echtpaar polshoogte nemen. Die waren ook even de benen aan het strekken en nieuwsgierig over het 'hoe en wat van bovenstaande opname'... dat zou GRN ook zijn. 

Ook met hen werd een goed gesprek gevoerd waarbij naar deze site verwezen werd en waarin...

  • de wakkere dame bevestigde dat 'de rechtstaat in NL niet bestaat'.


Kijk, daar wordt GRN 'blij' van; niet iemand die 'on-gelovig staat te kijken en met de oren klappert' als de waarheid verteld wordt, maar iemand die uit eigen ervaring - 5x klachtzaken - sprak en uiteindelijk ge-lukkig wel haar kind terugkreeg. 'Ik had een goede rechter getroffen'...?

GRN is oprecht gelukkig voor hen beiden maar strijdt nog steeds voor gelijke rechten voor vaders die in de praktijk meteen al met 10-0 op achterstand wor-den gezet en (bijna) altijd 'de l#l zijn' bij partijdige familie'rechters'.

  • Over de ruggetjes van - bij GRN zijn drie - minderjarige meiden... onacceptabel en onvergefelijk.Video-5: Na bijna 6 uur in de zon, schaduw en met malaga-ijs:PS: welke pittige, wakkere dame heeft de volgende keer zin? Video-6:

   'Vergissen is menselijk',

   GRN is dus geen alien...
   al voelt hij zich soms wel zo:


Wikipedia:

De Hollandse Brug is de brugverbinding tussen Flevoland en provincie Noord-Holland gelegen bij Muiderberg, op de plek waar het Gooimeer over gaat in het IJ-meer.[2] De brug werd in 1969 opengesteld.[3] De autosnelweg A6 voert over deze brug. Tevens is er parallel aan de autosnelweg een spoorbrug in de Flevolijn, die in gebruik is genomen in 1987. Er is een rijbaan voor fietsers aan de westzijde van de autobrug.

De Stichtse Brug zijn twee parallelle verkeersbrug-gen tussen de Nederlandse provincies Noord-Holland en Flevoland. De eerste brug werd op 29 november 1985 opengesteld.

De bruggen lopen van Blaricum naar de grens tus-sen Almere en Zeewolde in Flevoland. Over de brug loopt de rijksweg 27 (A27), die zich westwaarts naar Almere buigt, en een parallelweg.Video-7: Dikke kusknuf voor allerliefste drie dochters LJI


InfoNaarden: Welkom 


Stoere stad van historie, design en winkelen, fotografie, vestingwerken en culinair genieten. Stad van de Matthäus Passion, van het Foto-festival, van het Arsenaal. Een stad die...

  • een bezoek meer dan waard is!

Om te wandelen, te winkelen, te varen over de vestinggracht, te wandelen door het Naardermeer en geschiedenis te ervaren in een van de musea.


Video-8: Besproeid worden met mens- en dierengif? 'Welkom' in NL!


NaardenVesting Info:

Ruim elfhonderd jaar geleden heette de stad


dit is nog in de tijd dat Keizer Otto I, ook wel Otto de Grote genaamd, regeerde in Europa. De stad verworf haar marktrechten rond 1100 na


Christus en werd een echt handelscentrum. Een centrum dat verdedigd diende te worden.

Verdedigd tegen kwaadwillenden maar ook tegen het oprukkende water van de Zuiderzee. Tijdens schermutselingen werd het originele Naarden verwoest. En besloot men de stad te herbouwen op een uitloper van de Utrechtse heuvelrug, alwaar het huidige Naarden gevestigd is.

De planning van de stad is nog steeds duidelijk zicht-baar en de onmiskenbare stervorm is over de ge-hele wereld bekend. De stad kreeg haar officiële stadsrechten toegewezen tijdens de regeerperiode van Floris V.

Tijdens de Tachtig Jarige oorlog heeft de Vesting Naarden het zwaar te voorduren gehad, en werd jaren achtereen belegerd door het Spaanse leger. 


De Spanjaarden onderleiding van Don Frederik trokken in 1572 de stad binnen en vermoorden maar liefst 700 inwoners van Vesting Naarden.

Dit voorval ging de geschiedenisboeken in als

  • het Bloedbad van Naarden.Video-9: Kijken naar de geschiedenis is mooi, maar...

  • zelf door de fluistergangen lopen, is pas echt 'hard'Beleef het Vestingmuseum:

Museum waar je de geschiedenis aan kunt raken

   Het Nederlands Vestingmuseum is de plek
   waar je de geschiedenis aan kan raken.

Het is een openluchtmuseum met een deel boven en een deel onder de grond. In vier kelders, of kazematten, leer je aan de hand van spannende opstellingen, over het belang van forten en vestingen voor Nederland.


Buiten kan je in een parkachtige sfeer rondlopen en genieten van de ingenieuze militaire objecten en heerlijke rust.


GRN bezocht - toen zij nog klein en hier waren - met zijn meiden uiteraard het Vesting Museum...Wordt vervolgd...


  • Uw delen wordt uiteraard (weer) gewaardeerd; mijn dank daarvoor!

       No justiceno peace - Luctor et emergo -
       Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!


Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!