vrijdag 20 juli 2018

'Zon, water, 3 spekpannenkoeken met stroop en 2 biertjes' = personeels-uitje - lekker eten en heerlijk varen op het IJ met de Pannenkoekenboot!GRN staat graag met beide benen op de grond maar... even varen is altijd leuk!Rust goed uit en denk in uw vakantie ook eens dieper na over 'de NL-maatschappij':


Ja, ook bij het personeelsuitje kijkt volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - met een andere blik dan de meeste mensen. Zet zelf nu ook die bedriegende 'Oranje-bril' af en kijk weer helder:

  • leve ons veel mooiere Rood-Wit-Blauw!

Dit jaar - heerlijk onstpannend - gingen de collega's en GRN een stukkie varen en daar smullen van 1, 2 of 'zoveel je kunt eten'-pannenkoeken.  En voor wie daar geen trek is had, waren er ook 'rendang-gehaktballetjes', rundvlees en salade... plus alle soorten drankjes en bier op tap; wat kan 'n mens zich nog meer wensen?

  • Lekker weer: zonnetje en frisse wind - toppie!'Noord-gestoord?" - Nou, dat valt mee hoor - er gebeurt juist enorm veel + in Noord:NDSM-werf of hedendaags vaker simpelweg NDSM is een wijk in Amsterdam-Noord of het voormalige terrein van de NDSM.

Geschiedenis

De vier gegraven dokken op het noordwestelijke deel van de NDSM werden in 1987 in gebruik genomen door scheepsreparatiebedrijf Shipdock Amsterdam BV (vanaf 2003 Amsterdam Ship Repair, vanaf 2005 Shipdock BV, en sinds januari 2015 Damen Shiprepair Amsterdam).

De leegstaande gebouwen op het zuidoostelijke deel van het NDSM-terrein werden na verloop van tijd ge-kraakt. Hieruit ontwikkelde zich één van de Amster-damse 'broedplaatsen', betaalbare woon- en werk-ruimten voor kunstenaars, ambachtslieden en onder-steunende bedrijfjes.

Zij verenigden zich in de Stichting Kinetisch Noord, die vanaf 2001 met subsidie van diverse instanties de nieuwe gebruiksmogelijkheden mocht proberen. In juli 2006 werden de grote scheepsloods, het buiten-terrein en de hellingbanen aan de stichting overge-dragen. Een ander deel van het enorme terrein is in gebruik bij het Maritiem Kwartier Amsterdam-Noord, dat zich richt op het beheren en onderhouden van een collectie historische zeeschepen en deze voor allerlei doeleinden te exploiteren. In een monumen-tale timmerwinkel werd het hoofdkantoor van MTV Networks ondergebracht, na restauratie door de architect Max van Aerschot.


d.d. 04-04-2012: Parool 


Koningin Beatrix heeft vanavond in het bijzijn van vele bekende gezichten uit de film- en kunstwereld het nieuwe filmmuseum EYE in Amsterdam-Noord geopend. De opening ging gepaard met een lichtshow en eerbetoon door de patrouilleboten van de waterpo-litie.

d.d. 30-01-2013: AD


Oliemaatschappij Shell is woensdag door de recht-bank in Den Haag veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een Nigeriaan wegens olievervuiling.

De hoogte van de vergoeding moet in een aparte procedure worden vastgesteld.'


d.d. 24-08-2018:

'U werkt zich de pleuris - zij leven als vorsten;

Het gewone volk wordt bedonderd...

...door 1% regerende Super-Rich en
parasiterende 19% uitvoerders!

Word - eindelijk - wakker, beste medeburger(s) en denk na; van maandag t/m vrijdag werkt u van 09:00 uur tot 17:00 uur maar 'de bazen' zitten op 'zijn of haar luie reet' op kantoor, rijden in - veel te -grote, luxe auto's en zien hun vermogens met tientallen procenten stijgen terwijl 'de arbeiders' met zo'n 2% worden afgescheept...

Pik dat ook niet (meer) en 

  • word ook 'n wakkere, eerlijke en zelf-nadenkende burgers (WEZB)!
GRN: Nadat de eerste collega's hun pannenkoeken hadden gehaald... ging ook deze meester zijn buik vullen:

Hoeveel pannen-koeken kun jij op in 75 minuten? 

Dat lijkt de vraag, maar is dat zo?Uiteraard zwoegen onze koks om voor jou...
de lekkerste spek, appel en naturel pannenkoeken te bakken.


Deze kun je vervolgens zelf beleggen met allerlei lek-kernijen, zoals bijvoorbeeld, kaas, salami, ei, ananas, perzik, maar uiteraard ook met zoetigheid als smar-ties en spekjes voor de (grote en kleine) kinderen, maar ook kaneelsuiker of rozijnen.

Over rozijnen en kaneel gesproken, een appelpan-nenkoek met kaneelsuiker en rozijnen is

  • een echte aanrader!
Wikipedia:

'Amsterdam is de (titulaire) hoofdstad en naar inwonertal de grootste gemeente van Nederland.

De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd (afkomstig uit het Jiddisch), ligt in de provincie Noord-Holland, aan het IJ, het Noordzeekanaal en de monding van de Amstel. De gemeente Amsterdam telt 853.312 inwoners (30 april 2017, bron: CBS). Groot-Amsterdam telde 1.353.972 inwoners. Het aantal verschillende nationaliteiten in de gemeente behoort tot de hoogste ter wereld.

Amsterdam dankt zijn naam aan de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg kort na 1300 stadsrechten, werd in 1345 door het Mirakel van Amsterdam een pelgrimsoord en groeide in de Gouden Eeuw uit tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Een toestroom van buitenlanders uit vooral de Zuidelijke Nederlanden, Duitsland en de Scandinavische landen leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot stadsuitbreidingen, waaronder de laatste grachten van de fortificatie die nu als grachtengordel bekend is en in 2010 is toegevoegd aan UNESCO-Werelderfgoedlijst.'

GRN is trots dat hij al jarenlang op een 'mulit-culti'-school lesgeeft...
van alle markten thuis en bij ons wordt altijd de waarheid gezegd!

Samen zijn wij zeker veel sterker dan die 'liegende en ons-bedriegende club tegen het volk'; aldus...


Doe ook mee
... van harte welkom!

'Leven als een god in Nederland'... waarom zouden we dan in de file gaan staan om hetzelfde weer - of nog veel heter - te hebben in verre, vreemde landen?

GRN heeft al aardig wat van de wereld mogen zien en blijft dit jaar 'lekker in eigen land' en poogt nog 'n weekje strand te scoren. Klussen bij moeders, staat ook op het programma; de zolderverdieping wordt geheel opgeknapt (OmaIrene haar Feldenkrais werkruimte) maar boven alles:

GRN: Na het personeelsuitje is het (bijna) vakantie... vrijdag - vandaag dus - hoeft er door de meester niet gewerkt te worden! Druk druk druk; alleen op het water:
GRN doet niet mee aan dat stomme 'Amsterdam tegen Rotterdam' of andersom. Wij zijn allemaal mensen en voetbal is een - leuk - spelletje. Waarom dan dit: de zoon van Picornie zat jaren geleden bij GRN in de klas en dat is erg, erg triest...

Geniet van de competitie maar blijf wel 'respect' houden voor en drink desnoods samen 'n biertje maar blijf het leuk houden!
GRN: En ondanks alles...
GRN wenst alle leerlingen, ouders en collega's een fantastische zomervakantie!


Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;
     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emerg
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!

#WijZijnHetVolk: Wilde Afrikaaanse honden werken samen om 'n stuk vlees te pakken... wij moeten hetzelfde doen, maar dan tegen 'de elite'!GRN: Samen zijn wij veel sterker dan 'de club tegen het volk' - kom ook in verzet!
#WijZijnHetVolk   #NLinOpstand   #Schuursponzenrevolutie  #WegMetDeElite

Te veel leuke filmpjes - toch? - om niet te publiceren; harde(re) actie volgt spoedig!


Volhardend vader, recht-zoekend burger en natuur-liefhebber -->

drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - ging met plezier mee als begeleider naar Natura Artis Magistra...

voor de 2e keer deze week!


d.d. 19-07-2018: 'Deel-5

Brullende leeuw is echt majestueus; maarrrrrruh...


Vrij-laten: olifanten, lemuren, vlinders

Wikipedia:

De Afrikaanse wilde hond of hyenahond (Lycaon pictus) is een wilde hondachtige uit de orde der roof-dieren (Carnivora). Alhoewel de soort veel lijkt op de hond, zijn de twee geen nauwe verwanten. Onze ge-domesticeerde hond is namelijk meer verwant aan de wolf dan aan de Afrikaanse wilde hond.

De Afrikaanse wilde hond is een grote, gevlekte hond met een lang, slank lichaam en lange poten, grote afgeronde oren en een lange, volle staart. De kop is vrij kort en breed, met krachtige kaken. Hij heeft een donkerbruine tot zwarte vacht met onregelmatige roomkleurige, witte en geelbruine vlekken.

Het vlekkenpatroon en de kleur van de vlekken ver-schilt zeer per individu, maar onder verwante dieren en dieren uit dezelfde regio zijn gelijkenissen te vin-den. De staartpunt is bijna altijd wit, en de snuit meestal zwart. Jonge dieren zijn meer zwart van kleur met verspreid enkele witte vlekken, voorname-lijk op de poten.

De Afrikaanse wilde hond heeft een sterke, herken-bare geur. De gemiddelde Afrikaanse wilde hond heeft een kop-romplengte van 76 tot 112 cm, een staartlengte van 30 tot 40 cm en weegt zo'n 15 tot 36 kg.

Nieuw:

  • Fake vsechte moeder-zeeleeuw met drie jonkies en trotse vader:Meer zeeleeuwen?

d.d. 15-08-2018: 'Deel-3: 'Ew ew ew' brult deze Nederlandse zeeleeuw 
wel eens en maakt herrie met z'n flappers: 'geluid nu uit of jij gaat eruit!' 

  • Schooluitje Artis.'

Stop de persen - breaking news:

GRN: Helaas: bij de gorilla's was even niemand thuis. De verzorgster van Artis was bezig om overal in het buitenverblijf 'eetbaar groen' te verstoppen en de dieren zaten waarschijnlijk al te wachten tot ze naar binnen = naar buiten mochten...

Wij gingen dus verder naar 'kleine apen' die 'menselijk gedrag' vertoonden:


GRN: Artis-dieren krijgen o.a. te eten 'van eigen teelt' - eetbare planten/ bloemen:

d.d. 12-06-2018: 'Geen gif in GRN's tuin: 1e oogst = verse aardbeien, rode
                           bessen - lekker - en slakken - bah! Belangrijker:


GRN: Blijf oefenen, blijf klimmen jonkie... uiteindelijk lukt het en komt alles goed!

Laten wij volwassenen - alstublieft en heel snel - meer voorbeeld nemen aan die Afrikaanse honden en/ of...

aan het Amerikaanse Department of Justice 
onder Trump, d.d. 30-06-2018:

'Justice Department vaardigde ook verzegelde aanklachten tegen VVD-ers Eurlings, Hennis,

Van der Steur, Zijlstra uithet stinkt in NL enorm - bah!

GRN: Hoogste tijd om onze dierlijke natuur terug te vinden, nietwaar?!!


Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;
     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emerg
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!