zaterdag 30 juni 2018

Nationale Veteranendag 2018: dat die soldaten nu nog niet snappen dat je 'met oorlog nooit vrede' zult bereiken? Vecht met ons tegen 'de elite'!



GRN is voor vrede met alle landen/ volken, groet dito vrienden in Rusland/ Oekraine!





GRN keek met dubbele gevoelens naar deel uitzending van Nationale Veteranendag:



Na goed geslapen en de 1e huishoudelijke klussen te hebben gedaan, was het al weer tijd voor 'de lunch': bruin brood, kaas met komkommer, twee bekers melk en wat vers-geplukte frambozen ivm. de noodzakelijke vitamines.

Toch maar even de tv. aangezet om te kijken 'of er nog belang-rijk nieuws? zou zijn' en dat had GRN beter niet kunnen doen. 

Want: onder begeleiding van vrolijke? marsmuziek keek deze volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - recht in de smerige grijnzen en niet-mijn 'koning' Willem-Alexander en nep-mini-'ster' Mark Rutte... bah!


Willempie-Alexander in zijn 'marine-uniform' met witte pet die 'ieder bataljon/ legeronderdeel' dat voorbij marcheert, salueeert.... als 'eer'-betoon.

  • Nou, GRN past voor 'dank van de koning' en poept het liefste op Willem zijn Judas-kop!

En Mark Ruttemetutje in zijn gebruikelijke, 'nette' = liegende en bedriegende pak die het allemaal 'fantastisch' vindt en met de bekende, zelf-genoegzame grijns zichzelf belangrijk lijkt te vinden.

Rutte:
  • 'Oh, dolletjes... wat een leuke jongens en meisjes'! Het lijkt wel de Gay-Parade maar dan in Den Haag en zonder grachtenvaart... 

Voor 'volgend jaar mogelijk verbeterpuntje', Markie?

De dag was nog wel zo goed begonnen toen GRN hierdoor 'opeens' een vieze smaak in de mond kreeg... bahbahbah.

Want: op de tv bij NPO1 was een uitzending 'ter ere van?' Nationale Veteranendag... sorry, momentje svp.; even wegspoelen die viezigheid... hehe, gelukt en dat voelt veel beter. Veel frisser! GRN legt uit waarom:



NEDERLANDSE VETERANENDAG - 30 JUNI 2018 DEN HAAG



PROGRAMMA 30 JUNI 2018

Op 30 juni vindt de 14e Nederlandse Veteranendag plaats. Het is een evenement voor iedereen. Kom kijken naar het nationaal defilé, bezoek het Malie-veld met informatieve veteranenstands, 'activity-park voor kinderen'...

  • GRN: waarom niet 'gewoon': speeltuin met activiteiten? overheid spreek onze moerstaal!

...
geniet van het spetterende muziekprogramma.

GRN: Klinkt als: ontploffende bommen? Want daar 'werven' die muziekkorpsen van het leger voor... houd de moraal hoog bij het doodschieten van andere mensen of totdat zij jou doodschieten; wat een 'prachtige' mars/ 'mooi' beroep? Neen, dank u. Liever niet, alleen in uiterste noodzaak.


GRN: 'In dienst van de vrede?' - daar krijgt deze vrede-lievende man een heel dubbel gevoel bij en is meteen zeer kritisch. Want: 'alleen gekken en heel dommen geloven in wapens en bommen'!

Met oorlog maken, bereik je meestal geen = nooit vrede maar alleen meer pijn, ellende, verdriet en de voedingsbodem voor nieuwe (gewapende) conflicten in de toekomst.

Dat zou de mensheid na al die eeuwen oorlog voeren 'voor de vrede' nu...

  • eigenlijk wel eens geleerd moeten hebben?


Universal soldier:








Is GRN dan helemaal 'tegen het leger'? Nee hoor, maar waarvoor en wie is 'de baas'?


Al die militairen roemen 'de kameraadschap' in het leger: je maten en jij. Samen 1 doel en 'op leven en dood' op elkaar vertrouwen kunnen.

   KAMERAADSCHAP

   1) Band tussen vrienden 2) Camaraderie
   3) Collegialiteit               4) Mannenvriendschap
   5) Sodalitas                   6) Spitsbroederschap
   7) Vriendschap



GRN begrijpt dat helemaal en mist die broederschap - net als de onze soldaten/ militairen; de oude en nieuwe veteranen en families - helaas ook in de huidige NL-burgermaatschappij. Daar is het veel te veel:

   'ikke ikke en de rest kan stikken' en 'Nederland
    Laat 'n ander maar vechten, ik heb het te druk!'

'Normen, waarden en respect, wij maken samen de maat-schappij en lang leve Rood Wit Blauw', ziet GRN veel te weinig anno 2018 en doet zijn best om anderen wakker te schudden voordat het echt helemaal te laat is...

binnen Nederland, maar ook tussen volken en landen. GRN is een 'citizen of the world' maar wel met behoud van eigen, Nederlandse, identiteit. Dat is logisch... GRN houdt van kaas!

Ook heeft GRN veel respect voor die duizenden jonge soldaten die in de Tweede Wereldoorlog vochten tegen het Nazi-regime om ons te bevrijden van tirannie en heel verkeerde mensbeelden. GRN zegt: 'leve de verschillen; allemaal anders maar absoluut gelijkwaardig!'

Maar tegelijkertijd vraagt GRN zich met grote nadruk af:

  • 'marche(e)r(d)en die veteranen wel allemaal voor de juiste leider(s)?'


GRN werd en wordt altijd stil en verdrietig als hij op een ere-begraafplaats bezocht/ -zoekt; al die witte kruizen... duizenden; hele velden vol met dode, jonge mensen die nog een gelukkig leven verdienden. 'Oorlog' is geen spelletje, niet cool en ratatatata maar pijn, dood en het ergste dat er bestaat.

War, huh, good god; what is it good for; absolutely nothing, listen to me:

  • War, what is it good forAbsolutely nothing!!!

Nogmaals: alleen gekken en heel dommen geloven in wapens en bommen! Niet doen. 'Jezelf, je kinderen en je land verdedigen'... altijd; maar loop niet achter 'de verkeerde' leiders aan!

Die niet onze kant, die van de burgers, maar 'de andere kant' = club tegen het volk', verdedigen!

Sterker nog: loop achter geen enkele 'leider' aan - of die nu burgerlijk, militair of godsdienstig zijn! 

Dat loopt altijd verkeerd af/ op 'oorlog' uit en daarvan is 'het gewone volk' steeds de dupe want...
die militair, geestelijk of burgelijke 'leiders' zitten diep verscholen in hun bunkers en/ of paleizen = staan 'achter de linies/ vanuit hun godshuizen' te schuiven met mensenlevens! Van anderen welteverstaan... niet van zichzelf, rarara; hoe 'toevallig'!

Laat u dus nooit door wie dan ook opzetten tegen uw aardige buurman/ -vrouw... 'doe maar gewoon dan doen we allemaal al gek genoeg'!






Dat is de waarheid en dat zien
alle volken van de wereld, althans...

   het wakkere, eerlijke en zelf-nadenkende deel
   van die wereld-burgers! Dat is mijn volk.

En lieve militairen/ veteranen:

  als u echt voor 'de goede zaak' streed dan...

...krijgt u ook mijn respect alleen...

wat/ wie is 'goed' en wat/ wie is 'minder goed/ zelfs hartstikke fout, zoals later (mogelijk) zal blijken'?

'To protect against foreign' maar ook 'domestic' - in eigen huis/ land - enemies', zegt de Amerikaanse grondwet niet voor niets - vrijheid verdedigen kan ook betekenen in eigen land aanvallen van... de eigen 'bazen'! Niet aan voorbij marcheren en groeten maar oppakken en opsluiten die bende volksverraders, alstublieft en dank u zeer!

  • Word wakker, zet die Oranje bedonder-bril af, denk (weer) zelf na en sluit u aan bij ons Rood-Wir-Blauwe'leger'; welkom... echte helden van het volk!

Het gaat om 'leven en dood'... daarbij past het om heel erg kritisch te zijn en te blijven, nietwaar?

Laat nu 'het leger' juist erg op 'hierachie', luisteren naar je baas en 'Befehl ist Befehl' gebaseerd is.

Daar krijgt GRN geen goed gevoel bij, ongeacht of wij nu wel/ niet 'trots op onze mannen en vrouwen in krijgsdienst' zouden moeten zijn.

GRN omart al die soldaten/ militairen, man of vrouw, hetero of niet-hetero, moslim, christelijk, jood of niet-gelovig enz. die zelf - met hart en verstand - nadenken en 'hun broeders net zo lief kunnen hebben als zichzelf';
dan hebben we nooit oorlog...

  • 'smeed alle wapens om tot ploegen'!

'Feed the world, make it a better day. For you, for me, for the entire human race!', zong Michael Jackson ooit. Wat 'schattig' maar ach, voor een goed doel en 'catchy'; het is bij GRN blijven hangen.


   'To WEZB or not to WEZB,
   that's the question!'

Sta op en maak ons Nederland weer 'mooi en trots', 'van en voor ons burgers - allemaal' samen.

Wij zijn het volk en laten ons niet tegen elkaar opzetten maar verdrijven gezamenlijk juist die Nederlandse- en andere - tirannen!


  • Weg die 'club tegen het volk' - Leve het Nederlandse volk!

Maar zelfs daarbij:

  • Blijf altijd 'mens-elijk', denk zelf na en gebruik svp. uw hart en verstand, boven wat voor 'leider' of 'heilig schrift' dan ook! Allemaal kinderen van...

Vraag NOS: 'Hoe is het om voorbij de koning te lopen?'

  • 'Een grote eer', was het antwoord.

Nou, daar denkt deze burger GRN heeeeel anders over. Dat is geen eer, maar bewijst vooral dat die (semi)-militair - helaas - achter de verkeerde 'leider' aanloopt... word alstublieft ook wakker, lieve en vast goed-bedoelende mevrouw - help Nederland beter te worden, maar dan svp. en; 

  echt nodig: zonder Oranje-kliek!


Dan wil GRN best wel voor u salueren als hij toevallig in Den Haag moet zijn en u een 'optocht voor erken-ning' houdt:

   Respect, en dat ook oprecht.
   Maar pas dan, niet eerder...

Sluit u aan bij het volk en keer u dus juist tegen 'Willempie en Ruttemetutje & Co'!

  • Dank u zeer, in het belang van de kinderen, van Vrouwe Justitia en in het belang van ons Rood-Wit-Blauwe Nederland!




Uw delen wordt gewaardeerd;        
daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!