zondag 6 mei 2018

Rood Wit Blauw-3: ambachtelijk brommer-ijs, NL nu weer 'echt mooi en trots', geen 'dhr.' maar dame, 'Laag-landers' en op zoek naar de vrijheid!


Video-15:


Met de aardige ijs-verkoopster en ook geinteresseerde-man werd een babbeltje ge-maakt en ook gevraagd wat zij wisten wat 'chemtrails' zijn en waarom mensen zich daar niet allemaal - massaal - net zo druk om maken als GRN. Op de terugweg werd beloofd om een ijsje te komen halen maar... helaas. Toen omstreeks 17:30 weer het begin van de hei gevonden werd, was de ijsbrommer al weg. Morgen weer een kans; kom lekker een ijsje likken en op het grasveldje zitten, genieten van de zon of... een balletje trappen; hier mag het wel en gebeurt het ook regelmatig (twee teams, goaltjes maken en spelen maar)!d.d. 05-05-2018:       'Rood Wit Blauw-deel 2:

GRN bevrijdt zich van laptop en gaat met Bevrijdingsdag zonnige heide op...

en kijk/ lees svp. ook:

d.d. 22-04-2018:        'Wij eisen schone lucht voor onze kinderen en onszelf


Wandeling deel-3: huis te koop op de Randweg, de Ijsbrommer en samen opstaan!


Video-16: En uiteraard condoleert GRN - in het geval dat; het kan ook een 'gewone' verhuizing zijn - oprecht de verdrietige familieleden:

Video-17: Mmm, smullen maar... alleen was GRN - op de terugweg - te laat!

Welkom bij De ijsbrommer

Mijn naam is Dorien en met mijn IJsbrommer rijd ik het hele Gooi door om mensen blij te maken met mijn ambachtelijk Italiaans schepijs. Daarnaast zijn de IJsbrommer en ik geregeld op beurzen en (bedrijfs)feesten te vinden. Niet alleen maak ik het ijs zelf, ook de brommer heb ik eigenhandig opgeknapt. Ambachtelijk ijs bereiding. In te-genstelling tot het Hollandse roomijs, kenmerkt Italiaans schepijs zich door de berei-ding op basis van melk. Dit zorgt ervoor dat de smaak puur blijft en niet overheerst wordt door een vette (na)smaak in de mond. Italiaansschepijs op basis van water/ fruit: 

  • Het echte Italië! Dit zogeheten sorbetijs is het meest typerend voor Ita-liaansschepijs. De pure smaak van verse aardbeien, mango of citroen.


Video-18: Want als NL-ers samen opstaan... weer echt mooi en trots:


Video-19:

GRN is ook maar een mens en heeft geen telezoom op zijn camera; 'van verder weg en van de zijkant/ achteren' leek de persoon die in gedachten uitkeek over de heide een jongeman, maar...

...toen naderbij gekomen en een praatje werd ge-maakt, bleek de persoon namelijk een leuke - en ook best knappe; bij deze! - jonge-dame, genaamd C. te zijn.

Oeps, foutje en het oprechte excuus werd gelukkig direct geaccepteerd. Uitgelegd werd wat en waarom GRN op Bevrijdingsdag 2018 aan het doen was, het reeds-gemaakte filmpje getoond en gevraagd of er ook een foto van dichterbij maar nog onherkenbaar gemaakt mocht worden. Ja hoor; dat mocht... fijn! Om C. niet te lang te storen met haar gedachten, ging GRN weer verder en...

  • wensten wij elkaar: 'een mooie dag verder'!

Hoe simpel en fijn kan het zijn om een glimlach op elkaars gezicht te toveren, beste mensen!
Video-20: Nieuwsgierigheid/ willen-weten, is een goede eigenschap:
Video-21: Groen... dat moeten niet alleen grazers maar ook mensen doen!
Video-22: GRN was daar even verdwaald maar... helemaal niet erg -sssstilte-ruimte: 

  • Geniet zelf ook mee van prachtige uitzicht/ natuur:

Uiteindelijk werd het gezochte herdenkkruis toch ge-vonden... loopt u nog even - toeristisch en om over na te denken - mee over de Bussummerheide?

Deel 4 komt 'morgen' = inmiddels al weer 'later vandaag' geworden; GRN is nu namelijk...

...best wel moe en 'rozig' van het zonnetje; eerst maar lekker gaan slapen dus en vooral;

  • dromen van de 'komende Bevrijdingsdag' voor mijn drie dochters!


Wordt vervolgd...

  • uw delen wordt uiteraard (weer) gewaardeerd; mijn dank daarvoor!


No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia