zondag 3 november 2019

BIOMASSA-CENTRALES zijn NIET DUURZAAM én SCHADELIJKER dan GAS & KOLEN - BLIJF ONAFHANKELIJK en HOUD OPEN HAARD/ HOUTKACHEL!


BIOMASSA-CENTRALES zijn NIET DUURZAAM én SCHADELIJKER dan GAS/ KOLEN!


Volhardend vader, recht-zoekend burger,overtuigd GELE HESSER en 'staatsvijand nr. zoveel' drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - maakt zich óók zorgen om de luchtkwaliteit in Nederland en herhaalt:

   KIJK OMHOOG en GEBRUIK UW VERSTAND:
   STOP GIFTIGE CHEMTRAILS - ONMIDDELLIJK!

Daarnaast: GRN denkt dat (bijna) VERBIEDEN van OPEN HAARDEN en HOUTKACHELS vooral daarom
is om...

MENSEN AFHANKELIJK TE MAKEN -
NIET LUISTEREN? KOUDE WONING!
STOP UITROL ZIEKMAKENDE 628 BIOMASSA-CENTRALES: VEEL SLECHTER DAN GAS en KOLEN!WAT VOORAF GING:


d.d. 19-09-2019: Parool


Tegenstanders van de biomassacentrale die energiebedrijf Vattenfall wil bouwen bij Diemen, stappen naar de rechter. Ze denken een goede kans te maken door de stikstofimpasse waar veel bouwplannen nu op stuklopen.d.d. 03-10-2019: Telegraaf


AMSTERDAM - De miljarden subsidies voor biomassa-
centrales zijn weggegooid geld. De centrales, die vaak
hout stoken, produceren zelfs meer CO2 dan centrales
op kolen of gas. Dat concludeert een groep Europese wetenschappers.


d.d. 30-10-2019: Welingelichte Kringen

  • 'Pijnlijk onderzoek: Biomassa zorgt voor veel meer uitstoot dan kolen'

Je zou denken dat je zo’n onderzoek laat uitvoeren voor je 11,4 miljard euro aan subsidies toekent aan biomassacentrales en voordat je besluit dat de kolencentrales in Geertruidenberg en Eemshaven moeten overstappen op biomassa.
d.d. 31-10-2019: BNN/VARA

  • 'RIVM komt metopen haard’-alarm tegen gezondheidsklachten'

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gaat vanaf dit najaar het sto-ken van hout bij ongunstige weersomstandigheden dan wel een slechte luchtkwaliteit afraden, meldt de rijksdienst op de eigen website. Het alarm gaat aan als er bijvoor-beeld weinig wind staat, of wanneer er smog hangt. Via een stookalert roept het RIVM mensen bij dergelijke situaties op om dan geen hout te stoken. Zo kunnen eigenaren van open haarden en andere houtkachels gezondheidsklachten bij hun buren en anderen in de omgeving voorkomen.d.d. 02-10-2019: NOS - 'Energie halen uit Biomassa is Slecht voor het Milieu'

11,4 miljard euro aan subsidie voor vervuilende biomassacentrales weggegooid geld

De miljardensubsidies die Nederland in biomassacentrales stopt zijn weggegooid geld, concludeert de Europese koepel van wetenschappers. Energie opwekken met hout zorgt zelfs voor meer CO2-uitstoot dan kolen en gas. ,,Het is een waanidee dat het verbranden van biomassa duurzaam is.’’

In Nederland staan binnen een paar jaar liefst 628 biomassa-installaties, blijkt uit een inventarisatie van het AD.

Het kabinet beschouwt biomassa als een belangrijke duurzame energiebron die komende jaren nodig is om de klimaatdoelen te halen en de gaskraan in Groningen dicht te draaien. Zo worden de grote kolencentrales in Geertruidenberg en Eemshaven momenteel omgebouwd tot biomassacentrales.

Die ombouw werkt averechts voor het klimaat en is een slechte besteding van publiek geld, stelt de European Academies Science Advisory Council (EASAC). ,,Biomassa is een heel slechte energiebron. Verbranding van hout levert weinig energie op, waardoor er netto meer CO2 uit de schoorsteen komt dan bij kolen en gas. Door een Europese afspraak hoeven we die uitstoot alleen niet in onze klimaatboekhouding op te nemen’’, zegt hoogleraar Louise Vet, die namens de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen in de milieugroep van EASAC zit.

De Europese afspraak luidt dat de CO2-uitstoot van biomassa meetelt in het land waar de biomassa is geoogst - in de praktijk veelal Noord-Europa en Amerika. Omdat na die ‘oogst’ weer nieuwe bomen worden geplant die CO2 opnemen, wordt biomassa als duurzaam beschouwd. Onterecht, stellen de wetenschappers. ,,Het duurt jaren, soms zelfs decennia, voor dezelfde hoeveelheid CO2 weer is opgenomen door nieuwe bomen’’, zegt Vet. ,,Het is een waanidee dat het in één klap verbranden van biomassa in deze enorme hoeveelheden duurzaam is.’’

De stikstofcommissie van Johan Remkes adviseerde het kabinet vorige week ook al om te stoppen met subsidies voor het bijstoken van biomassa.
Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia