woensdag 2 mei 2018

Ondertunneling van traject Naarden/ Bussum - Hilversum is letterlijk een 'zaak van leven en dood'! Oprechte deelneming aan familie rij-instructeurd.d. 01-05-2018: RTL NIEUWS - Dodelijk ongeluk Bussum:

 • 'Auto werd drie keer rondom meegenomen' - 

In Bussum is een rijinstructeur omgekomen bij een botsing tussen een auto en een trein. Martijn Onderstal zag het ongeluk gebeuren: "Het meisje werd door omstanders eruit gehaald."

GRN: Dit gun je niemand - oprechte deelneming aan de familie. 'K werd er stil van.
Ondertunneling spoor Naarden/ Bussum is geen geld-, maar 'leven of dood'-vraag:


Alstublieft: laat dus nooit de motor afslaan op de overweg en als, weg weg weg; zorg dat er altijd ruimte aan de andere kant is voordat je met de auto de overweg oprijdt en voor de voetgangers/ fietsers staat er een bord;

 • 'wil je blijven leven, wacht dan even (erg vaak erg lang! - that's voor sommigen the problem!' (in dit trieste geval niet door overmatige haast)


Neen; volhardend vader, recht-zoekend burger en Bussummer drs. Groenendijk MSc - gewoon PapaErik - ging niet 'snel kijken' toen hij dit treurige nieuws vernam... moge die 66-jarige lesinstructeur niet gele-den hebben - mijn oprechte deelneming aan de familie/ nabestaanden - en steekt die arme leerlinge een hart onder de riem/ (desgewenst) goede slachtofferhulp!

 • Hoe vaak nog voor... die verdieping van het spoor... er toch komt?


Een tunnel is aangebracht om onder een rijbaan

 • spoor-weg of ander obstakel door te kunnen rijden!

Of andersom: om de spoorweg onder het maaiveld te verleggen en de treinen door een tunnel te laten rijden zodat de mensen/ het volk 'gewoon' van de ene kant naar de andere kant...


- huh; ja, alles en iedereen samen en geen opdeling meer;

 • hoe 'mooi en trots' zouden we dan zijn... niet alleen in Naarden-Bussum maar in heel Nederland?! -

...kunnen gaan.


Zonder gevaar voor 'overstekers' en zonder arme machinist(en) die met dit (/ zulke) trieste ongeluk-(ken) op het netvlies/ in de oren en gedachten verder moet(en) leven...En dan heeft GRN het nog niet eens over die > 500 zelfmoorden - waarvan vele op het spoor - per jaar veroorzaakt door criminele klassen'justitie' in het

     krom-konink-rijk van Willem-Alexander!

 • De gemeente - en alle Bussummers, alle mensen uit Naarden en ook alle bezoekers zien - ziet het liefst dat het spoor verdiept wordt.

Spoorse doorsnijding

De drukke spoorlijn door Naarden en Bussum is een probleem voor de leefbaarheid, bereikbaarheid, door-stroming en veiligheid voor beide dorpen. Mensen moeten steeds langer wachten bij de spoorwegovergangen en het blijft drukker worden op de Gooilijn. Samen met het Rijk, provincie Noord-Holland, ProRail en NS werkt de gemeente aan een duur-zame en betaalbare oplossing.

 • Verdieping van het spoor bij de overgangen lijkt de beste keuze.

Op 21 december 2016 heeft ProRail de ontwerpen van de overwegen rond het station Naarden Bussum gepresenteerd. In 2019 worden de overwegen in de Comeniuslaan, Generaal de la Reijlaan en Meerweg korter en overzichtelijk waardoor de situatie veiliger wordt.

Bovenstaande video werd gepubliceerd door 'Your Tube' - goed; actieve Regionaal!


d.d. 01-05-2018: Kopiko - BUSSUM - Een drama op de spoorwegovergang aan de Herenstraat. Een trein botste daar even na elf uur op een lesauto.


De auto stond nog half op het spoor op het moment dat de intercity vanuit Hilversum naderde.

De treinmachinist toeterde flink om de bestuurder van de auto te waarschuwen. Dat bleek tevergeefs, de auto kon niet meer wegkomen.

De machinist trapte hard op de rem, maar knalde vervolgens wel hard op de auto. De zwaargehavende auto kwam verderop tot stilstand. De bestuurster van de auto, een leerling, kon zich-zelf op tijd redden. De rijinstructeur lukte dat niet en overleed nagenoeg meteen ter plaatse. De leerlinge was totaal in shock.d.d. 01-05-2018: Nieuwslijn.nl

 • Lesauto belandt onder trein in Bussum, één dode

"Van de auto was niets meer over", zegt Witkamp. "Een meisje werd door omstan-ders uit de auto gehaald. Ze was volledig in shock. Ze kon nog wel zelf lopen. Ik weet niet of er nog meer mensen in de auto zitten. Er staan nu allerlei witte schermen rondom de auto. Het staat hier vol met hulpverleners."d.d. 01-05-2018: Your Tube - 'Dode bij botsing tussen trein en lesauto in Bussum


Bij een botsing tussen een auto en een trein
in Bussum is een dode gevallen.

Het ongeluk gebeurde met een les-
auto, melden RTV Utrecht en omstanders.

De botsing was op een overgang in het centrum van Bussum.


Een van de twee inzittenden wist op tijd uit de auto te komen. De ander over-leed ter plekke.

Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. Het gaat om een spoorwegover-gang met spoorbomen. Het treinverkeer tussen Bussum en Hilversum lag lange tijd stil. Het spoor is inmiddels weer vrij. De mensen die in de trein zaten, raakten niet ge-wond. Er is vervangend vervoer voor hen geregeld. Het spoor is bij de aanrijding nau-welijks beschadigd. "Maar dat is ook niet zo heel erg belangrijk", zegt een woordvoer-der van ProRail.


 • Buurtbewoners zeggen dat op het traject vaker ongelukken gebeuren.

ProRail kondigde daarom in november vorig jaar maatregelen aan om het spoor veiliger te maken. Zo moeten de spoorbomen min-der vaak omlaaggaan. "Hoe minder lang mensen voor het spoor hoeven te wachten, hoe minder ze geneigd zijn om nog even snel over te steken", zei woordvoerder van ProRail tegen NH Nieuws.

 • De overgang staat volgens ProRail niet bekend als een gevaarlijke plek.

Volgens een woordvoerder is er bij de spoorwegovergang sinds 1999 geen ongeluk meer gebeurd. 

Waarschuwingslichten: Volgens de NS lappen veel mensen de waarschuwings-lichten bij de spoorwegovergangen aan hun laars. Ook zouden veel automobi-listen nog snel even onder de spoor-bomen doorrijden. "Het is onvoorstelbaar hoeveel risico's mensen nemen om niet te hoeven wachten", concludeerden controleurs van de NS.

 • De gemeen-te ziet het liefst dat het spoor verdiept wordt.


ProRail: 'geen spoorverdieping nodig' vs. omwonenden/ gemeente: onder de grond!


d.d. 12-11-2017: Bussums Nieuws

Plannen voor grote aanpak spoor worden gepresenteerd

ProRail: • Het spoor wordt hier veiliger en betrouwbaarder.
       
       Ook de veiligheid op de overwegen
       gaan we verbeteren

versus:

 • de omwonenden/ gemeente - ongelukken de afgelopen jaren:


Voorbeeld-1: d.d. 19-07-2008: Hart van Nederland

 • 'Dode door aanrijding trein

Een tragisch ongeval heeft zaterdagmiddag in Bussum het leven gekost aan een bejaarde vrouw uit het dorp. Het slachtoffer kwam met haar rollator vast te zitten in de treinrails net op het moment dat er een trein aankwam.


Voorbeeld-2:   d.d. 03-09-2015: Transportonline.nl


'Trein rijdt tegen vrachtwagen
bij station Naarden-Bussum


Voorbeeld-3d.d. 21-11-2017: BussumsNieuws

'Persoon overleden na ongeluk op spoor,
treinverkeer hele avond stil

NAARDEN/BUSSUM - Er heeft dinsdagavond een ongeluk plaatsgevonden op het spoorwegovergang aan de Koningin Wilhelminalaan: een trein heeft daar een persoon aangereden. Het slachtoffer is overleden.d.d. 17-10-2017: BussumsNieuws  'Hulpdiensten bij de overwegBUSSUM - Op het spoor bij Bussum heeft vanoch-
tend rond 8.00 uur, een aanrijding met een per-
soon plaatsgevonden.

Of het om zelfdoding gaat, is niet bekend.d.d. 01-05-2018: AD - Dodelijk ongeluk met lesauto in Bussum - VIDEO

1 mei 2018 In Bussum is door een aanrijding tussen een trein en een lesauto één persoon om het leven gekomen. Eén van de inzittenden wist het voertuig voor de botsing te verlaten, de ander niet.d.d. 22-03-2018: Gecondoleerd, lief meisje met het overlijden van je opa; GRN hoopt dat je hem...
GRN naschrift: hier stond een ontroerende video van een meisje dat verdrietig was om haar overleden opa maar die werd dus verwijderd. Jammer, maar respect en alle goeds gewenst voor jouw leven!

Hetzelfde geldt voor de familie, kinderen en kleinkinderen die nu hun (o)pa rij-instructeur moeten missen. Nogmaals sterkte.


Wordt vervolgd...

 • uw delen wordt uiteraard (weer) gewaardeerd; mijn dank daarvoor!No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia