vrijdag 4 mei 2018

Dodenherdenking? Ja! 'Alleen gekken/ heel dommen, geloven in wapens en bommen'. Maar waar blijft (wereld-) vrede voor Palestijnen en Israel?Video-1:   Zeggen die kaarten van Israel/ Palestina niet meer dan woorden...?!d.d. 22-04-2018: Global March Against Geo-EngiNEEring/ Anti-chemtrails-demo

I Amsterdam:

 • beware of pickpockets, wrong drugs and toxic chemtrails: video report on global march against geo-engiNEEring - the Netherlands!


GRN sprak 'beide kampen' aan, maar werd door 1 direct voor 'huichelaar?' uitgemaakt:


Klaarblijkelijk had de onderstaande mijnheer met Israel-vlag gezien dat GRN met die Pro-Palestina mijnheer sprak (waartegen door hem luid geageerd werd) en daar filmde want...

...nog voordat met de Pro-Israel-man gesproken kon worden, riep hij GRN toe:

 • 'huichelaar!' je bent een huichelaar!'??

Heeeel jammer en ja, dat wekte gevoelsmatig bij GRN in 1e instantie - hij keert niet de andere wang toe om nogmaals geslagen te worden; liever rechtop sterven dan knielend leven! - een tegengestelde reactie op ('en jij bent niet goed snik', of zoiets) maar... die kon onderdrukt worden. Dit omdat GRN ten eerste helemaal 'geen zin had in ruzie' - hij was daar om te demonstreren tegen chemtrails - en ten tweede;

en belangrijker dan 'zijn gram te halen en terug te schelden'; GRN wilde meer weten en horen van die zonnebril-man die... hoe je het wendt of keert; wel 'het lef had (en heeft; GRN hoorde dat beide heren vaker tegenover elkaar staan, maar... dan op de Dam)' om met uitgesproken mening en herkenbaar in persoon aanwezig te zijn om 'een tegen-geluid'/ zijn - volledig-geinformeerde? - mening te laten horen.

Dat eerste respecteert GRN en maakte hem nieuwsgierig(er)... video-2Dit was wat de Pro-Israel mijnheer uitdeelde:
Hoe gaat het er werkelijk aan toe in Israel en Gaza/ Westbank - het beloofde land?


Niburu: d.d. 30-04-2018:

De dodenherdenking is vroeg dit jaar:

Alleen al deze maand zijn er 41 ongewapende Palestijnen gedood door Israël, waaronder een aantal kinderen en zijn er duizenden gewonden geval-len. Misdaden gepleegd door een volk dat van ons verwacht dat wij op 4 mei stil staan om te her-denken hetgeen hen in de Tweede Wereldoorlog is overkomen.

 • De acties van Israël tegenover ongewapende Palestijnen zijn misselijk-makend.

Het is simpelweg niet te begrijpen dat een volk dat zichzelf het liefst portretteert als het eeuwige slachtoffer onvoorstelbare misdaden tegen de mensheid begaat door het vermoorden van ongewapende burgers, waaronder talloze kinderen.

Het zijn geen prettige beelden...

 • ...als je ziet hoe een kind met een autoband wordt doodgeschoten door Israëlische scherpschutters:

Schokkend-1:
Schokkend-2:
Schokkend-3:
GRN is absoluut niet tegen de 'gewone Joodse bevolking' die geen raketten op hun dak, niet opgeblazen in de bus of op straat willen worden neergestoken. Dat zou nie-mand accepteren en zich 'verdedigen' mogen, echter en dat is altijd en overal het 'gek'-makende:

'hetzelfde geldt zeker ook voor de Palestijnen' die stukje bij beetje het land van hun (groot-) ouders werd afgepakt en nu opgesloten zitten in een de facto 'open lucht-gevangenis' = Gaza (kijkt u deze serie maar eens: 'De Muur') en in de rug worden ge-schoten terwijl je - ongewapend! - wegloopt van de grens enzovoorts...

GRN wordt er erg verdrietig van en roept beide kanten op om - in het belang van een toekomst voor de kinderen - het gezonde verstand te gebruiken...


en zich niet te laten meeslepen door de - mogelijk? = zeker! - zeer corrupte nep-'leiders' (en/ of geloven!)...

Gaat u svp. voortaan ook op internet uw eigen = echte nieuws bij elkaar zoeken/ lezen en zo bijvoorbeeld het grote verschil tussen 'Joden' en 'Zionisten' (beter) te begrijpen; want dat is absoluut niet hetzelfde!

Dan kijkt u waarschijnlijk 'heel anders' naar de bericht-geving van de reguliere =

 • gekochte, staatspropaganda-media zoals bij-voorbeeld de NOS, PAUWJinek en ook RTL4...d.d. 04-05-2018: G. Herders - Israel is geen Joodse staat,

 • maar van de Elite aldus W. van Damme:

Iedereen die Israël kent weet bovendien dat dit geen joods project is maar een zionistische zaak waar mogelijks zelfs een meerderheid van de joden niets mee te maken willen hebben.

En het in veel gevallen omwille van haar karakter zelfs hartsgrondig haten.

Israël is gesticht op het land gestolen van de Palestijnen en in de grond zit het bloed van die Palestijnen die vochten voor hun eigendommen. Diefstal die gebeurde met...

 • als enig argument dat hun god - bestaat niet; besta! - hen dat land had belooft. Hoe geschift kan men zijn om met zo’n argument af te komen?Schokkend-4RT, d.d. 24-03-2016 - waarschuwing! GRAPHIC d.d. 21-02-2017: Al Jazeera English

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu meets with Ethiopian Israeli soldier Damas Pakada


An Israeli sergeant has been sentenced to 18 months in prison for shooting dead a Palestinian as he lay wounded and unarmed on the ground. The court says Elor Azaria acted as both judge and executioner - and did not express regret for the killing of Abdel Fattah Al-Sharif last March.

 • The Palestinian government has reacted angrily, calling the sentence a joke.

d.d. 13-02-2018: Telesur


According to a police statement, there is enough
evidence to indict Netanyahu for bribery, fraud,
and breach of trust, however, the final decision
depends on the attorney general.

Israels PM denies any wrongdoing, but the scan-dals have had an impact on Israeli public opinion.

Last year, tens of thousands of Israeli gathered in anti-corruption protests for several consecutive Saturdays to demand accountability. 


Hoe dan wel? GRN leerde: 'zo lang mensen praten/ schreeuwen... schieten ze niet'!


De - internationale - 'club tegen het volk' is helaas 'meester in het tegen elkaar opzetten van de verschil-lende groepen binnen een (ook NL-) samenleving en

ook 'tussen volken/ landen' om er - stiekempjes, op de achtergrond/ in hun bunkers onder de grond - zelf beter van te worden.


Het zijn een stelletje - figuurlijk  en/ of letterlijk?! - 'lijkenpikkers'!

 • Onze lijken; niet die van hen die oorlog willen!

En dat... moeten alle normaal-denkende, vrede-lievende mensen overal op de wereld nu eindelijk eens gaan weten (= daartegen handelen!).

Wij zijn het volk en wij willen een betere;

 • TOEKOMSTvoorKINDEREN;

voor onze kinderen, voor ons allemaal en dat...
dat bereiken we alleen samen en IN VREDE: 

Weg met alle oorlogshitzers; ook die in Israel en die in de Arabische wereld. Alle volken = de 'gewone mensen' laten zich geen oorlog in sturen:


Video-3:

Met de mijnheer met bruine jasje, lichtblauw T-shirt en gewone bril (video-2) kon ge-lukkig wel een 'gewoon = goed' gesprek gevoerd worden over:

 • 'Israel en Palestina; Joden en Palestijnen (/ Arabieren)' = explosieve, diep-trieste thematiek. Waar - zoals zo vaak - 'geloven' de hoofdoorzaak zijn!

Weliswaar in  het Duits; maar 'das klappt schon noch (einigermasse)' en van hem werd vernomen dat de Pro Israel-man zijn ouders/ familie in een con-centratiekamp verloren had.

Dat is toch belangrijke, extra informatie en maken zijn beweegredenen om daar (vaak) te staan, wat beter te begrijpen, nietwaar?

 • Gruss am anstaendigen Kerl mir brauner Jacke!

Echter: dat betekent nog geen goedkeuring! GRN vertelde dat er ook een 'andere op-lossing' mogelijk is, net zoals dat bij kleine kinderen gebeurt/ 'n handige opvoedkun-dige methode kan zijn als ze ruzie maken om hetzelfde speelgoed.

 • 'Dan gaat het bovenop de kast/ achter slot en grendel' en 'mag geen van de twee, er mee spelen'... 

...wordt het weggeven aan een ander, liever kind of;

en dat deed OmaIRene toen GRN met zijn oudere broer ruzie maakte over een 'Suske en Wiske'-stripboek dat uiteindelijk 'eerlijk gedeeld' werd.

   Scheur, scheur..
   zo jij een stuk en jij een stuk en nu wegwezen!'

Kijk, daar werd van geleerd.

Wel 'zonde van het stripboek' dat - later - aldus door ons zoons toch weer werd geplakt...De 'radicale 'oplossing' - naar analogie - van GRN:

 • 'als je niet wilt delen dan krijgt niemand het'...

Ergo: jullie krijgen allemaal 1 maand de tijd om te vertrekken en dan... 'laat maar vallen, het komt er toch wel van'; direct bovenop al die heilige plekken. Boem. Over en uit. En wie toch gebleven is? Die kan direct op bezoek bij haar/ zijn god! Wij hebben dan geen 'geloofs-'oorlogen meer en de - niet-vertrokken-dus-geen-vrede-willende? - gelovigen zijn alleen wat eerder in hun paradijs naar eigen voorstelling aangekomen.

 • 'Iedereen blij en gelukkig'... toch?


Oh neen, dat gaat ook GRN veel te ver... en was/ is geen serieuze optie;


Maar wel 'eentje om over de achtergronden = echte oplossingen beter na te denken'. Zoals ook die 'mijn-heer met bruine jasje' werd toegelicht

 • Nooit meer oorlog, weg met alle kernwapens! Waarom? Hierom:
GRN voelde het verdriet van de Israel-mijnheer door ziin - begrijpelijke; maar op de verkeerde gerichte? - woede heen en voelt hetzelfde en krijgt altijd kippenvel als hij zijn leerlingen vertelt over dit trieste verhaal waar het zoontje van een Palestijns vader, die achter een betonblok schuilt met zijn liefste, waardevolste 'bezit' achter zich in een verhoede poging om hem te beschermen, desondanks...

...wordt doodgeschoten. Of dat nu door een 'Israel-kogel' of door een 'Hamas-kogel' kwam, interesseert GRN nog het allerminste; hij voelt vooral de pijn en het verdriet. van deze andere vader/ dit andere mens.
Dus... zeker NIET zo:

d.d. 29-04-2018: Niburu:


Wolf Blitzer CNN Wanneer een wapenfabrikant vindt dat banen en winst belangrijker zijn dan ontelbare burgerslachtoffers, dan zal niemand dat echt vreemd vinden. Maar, wanneer een gerenommeerde mainstream verslaggever van CNN dat verkondigt, dan wordt het toch een iets ander verhaal.

De Saoedische volkerenmoord in Jemen is nu het vierde jaar in gegaan en nog steeds wordt er geen of nauwelijks aandacht aan besteed in de mainstream me-
dia. En wanneer dat wel gebeurt, dan gaat dat op een manier...

...waar je onpasselijk van wordt. Via RT is een enkele jaren oude videoclip opge-doken van de bekende CNN verslaggever Wolf Blitzer. Het is afkomstig uit een inter-view dat hij had met senator Rand Paul, waarin deze fel argumenteert tegen de verkoop van wapens aan Saoedi Arabië vanwege de ontelbare burgerslachtoffers die dit al heeft veroorzaakt, wat uiteraard alleen nog maar verder toeneemt door hen extra wapens te verkopen. Waarop Wolf Blitzer terugkomt met de opmerking dat het afslachten van burgers...

 • gerechtvaardigd is zolang het Amerikaanse banen oplevert en winst voor de Amerikaanse wapenfabrikanten.'

GRN: Dat is ziek en helaas 'hoe de wereld nu echt (niet!) werkt...


Maar - bijv. MEER zo:


d.d. 04-05-2018: G. Herders - Discussie:

Moeten we op 4 mei, 'Dodenherdenking'


Ik ben nog steeds trots op mijn broer Piet, die weigerde naar Indonesië gestuurd te worden om daar onze kameraden, de vrijheids-strijders voor een vrij Indonesië, te vermoor-den.

Nooit zal ik dan ook de Nederlandse slachtoffers herdenken die in ''onze'' koloniale oorlogen ge-sneuveld zijn. Ook al zijn het ook maar 'gewone jongens', mogelijk zelfs kinderen van uw of mijn kennissen of buren.


De dodenherdenking in Nederland op 4 mei is ooit ontstaan vanuit een diep doorvoelde geza-menlijke ervaring van de bevolking met de ver-schrikkingen van de tweede wereldoorlog.

Dat niet iedereen die verschrikkingen in dezelfde mate heeft beleefd doet daar niets aan af. De con-sensus zat in het feit dat een groot deel van de Nederlandse bevolking dermate ernstig getroffen was door deze oorlog dat een nationale herdenking op z'n plaats was. In die zin heeft deze herdenking nooit ter discussie gestaan.Wordt vervolgd...

 • uw delen wordt uiteraard (weer) gewaardeerd; mijn dank daarvoor!


No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia