zondag 14 juli 2019

HEERLIJK RUSTIG OP DE BEGRAAFPLAATS: de ZONNEBLOEMEN GROEIEN GOED en SUÏCIDALE? EKSTER! GRN HEEFT NOG VEEL TE VEEL TE DOEN...








HEERLIJK RUSTIG OP DE BEGRAAFPLAATS - MAAR NOG VEEL TE VEEL TE DOEN!


Volhardend vader, recht-zoekend burger, overtuigd GELE HESSER en 'staatsvijand nr. zoveel' drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - was vandaag op de fiets naar Hilversum en ging daar, op de terug-weg, nog even het FAMILIEGRAF BEZOEKEN:

DE ZONNEBLOEMEN GROEIEN GOED maar...

  • EEN SUÏCIDALE EKSTER EET KAARSVET? DAT SMAAKT TOCH NIET LEKKER!



WAT VOORAF GING:


d.d. 23-10-2018:

'Het leven is vergankelijk... memento morti
- dus:

pluk de dag; carpe diem!












MAAR WAAROM DIE RARE EKSTER NOU INTERESSE HAD VOOR HET KAARSVET?





Wikipedia:

De ekster (Pica pica) of gewone of Euraziatische ekster is een vogel die behoort tot de familie van kraaiachtigen.

De ekster in vogelvlucht - met zijn opvallende zwart-witte verenkleed is de ekster een van de gemakke-lijkst te herkennen vogels. De vogel bouwt zijn grote nest meestal in een boom, maar er zijn ook nesten gevonden in struikgewas, op steigers, elektriciteits-masten en zelfs op vensterbanken. Zijn kostje schar-relt hij op de grond bij elkaar en bestaat voornamelijk uit insecten en aas. 's Winters eet hij ook wel zaad (van de voertafel) en andere plantaardige bestanddelen. In het voorjaar, als hij jongen heeft, wil hij ook wel eieren en jongen van andere vogels aan zijn eigen jongen voeren, maar uit wetenschappelijk onderzoek is inmiddels wel gebleken dat de zangvogelpopulaties hieronder niet te lijden hebben. Zoals alle kraaiachtigen is de ekster een echte omnivoor.


De ekster is niet bang om zich in de buurt van men-sen te laten zien of zich te vestigen, bijvoorbeeld in tuinen; in landelijke gebieden zijn ze schuwer omdat ze een gemakkelijk doelwit vormen voor de -illegale- jacht.

Eksters vormen levenslange broedparen, net als de kauw, en ze vormen met de uitgevlogen jongen nog een tijd een gezin, maar ze leven 's zomers niet in groepen zoals de kauw vaak doet. Wel kunnen de juveniele eksters in groepen voorkomen.






Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia