GRN: Uiteindelijk werd pas 2 weken later tijd gemaakt om de aardappels te oogsten
'Met je handen in de aarde wroeten'... heerlijk! Tuinieren/ moestuin in Bussum:
- Heel gezond en gezellige bezoekjes ook!
Deze volhardend vader en recht-zoekend burger drs. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - herinnert het zich als de dag van giste-ren... 'opa die het poortje binnenrijdt'; GRN ziet het nog voor zich. Als er 'gespit' moest worden, werd de helpende hand geboden en vond Opa het prachtig om 'per ongeluk' wat koeienstront op je handen met spade te gooien...
- 'hahaha, ga het er maar weer afwassen in de sloot'!
Goede herinneringen.
Misschien dat GRN het daarom nog steeds leuk vindt om zelf ook 'een (kleine) moes-tuin' te hebben en wat eetbare, bio-logische zaken te produceren.
Gewoon in/ uit de eigen tuin: aardappels, aardbeien en frambozen, bramen, appels, peren en bonen dit jaar... de radijsjes slechts minimaal ondanks verhoe-de - gifloze - strijd tegen de slakken!
Een moestuintje heet tegenwoordig 'stadslandbouw' of erger: 'urban farming' maar het principe blijft het-zelfde en wordt gesteund:
- met koeienstront erop... groeien de planten beter!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Wikipedia:
Stadslandbouw is...
...het telen, oogsten en afzetten van voedsel in of in de nabijheid van een stad.
Onder stadslandbouw valt ook veeteelt en de kweek van vissen voor consumptie.
2016: Toms Moestuin
Welkom op mijn Youtube kanaal. Mijn naam is Tom en als beginnende moestuinier probeer ik zo goed mogelijk groenten op mijn bord te krijgen.
Ik sta open voor jullie tips en opmerkingen. Hopelijk leren jullie af en toe ook eens iets van mij. Tot kijks! Tom
Voedingscentrum:
Stadslandbouw (urban farming) is de productie van voedsel in en om de stad. Bijvoorbeeld in stadsboer-derijen, volkstuinen en schooltuintjes. Deze vorm van landbouw heeft vaak ook andere doelen dan eten produceren, zoals educatie, zorg en recreatie.
Bij het verbouwen van voedsel in de stad is aan te raden erop te letten dat de bodem schoon is en dat de afstand tot wegen voldoende is, vanwege fijnstof en ...
Omdat meestal biologisch gewerkt wordt, het om ver-se, onbewerkte producten gaat en de afstanden kort zijn, kan de productie doorgaans als een duurzame vorm van landbouw gezien worden.
Het kleinschalige karakter zorgt wel voor lagere op-brengsten dan gangbare vormen van landbouw.
------------------------------------------------------------------------------------------------
GRN's aardappelveldje:
GRN: Verschil 'schep/ schop' en 'spade':
Wikipedia:
Een spade, ook wel spa of steekschop genoemd, is een stuk gereedschap dat gebruikt wordt bij graafwerk en bij het spitten van grond.
De spade is een variant van een schop of schep. In tegenstelling tot de schep heeft het blad van de spade een betrekkelijk grote massa, zodat hij met kracht in de grond kan worden gestoken. Het blad is rechthoekig van vorm, en meestal licht gekromd rond de as in het verlengde van de steel. De bovenrand van het blad is recht, zodat men er een voet op kan plaatsen om meer kracht uit te oefenen. De rechte steel is vaak ge-maakt van essenhout. Op het uiteinde ervan bevindt zich meestal een handvat of hilt, in de vorm van een T-greep of D-greep. Het deel waarin de steel is aangebracht noemt men het huis of de dul. Het vormt een geheel met het blad, en is bij een spade nage-noeg in het verlengde hiervan aangebracht. Spades hebben geen holling zoals een schop en zijn daardoor minder geschikt om grond mee te verplaatsen, maar beter ge-schikt om grond mee af te steken. Wie een gat graaft, kan de randen met de spade recht af steken, om daarna de grond met een schep te verplaatsen.
GRN: En natuurlijk eet u zoveel mogelijk 'biologisch', dat is niet meer dan logisch... toch?!
GRN: Stop chemtrails-vergiftiging van 'mens, dier en natuur = ook de bodem' onmiddellijk!
Wordt vervolgd...
Uw delen wordt gewaardeerd;
daarvoor mijn oprechte dank!
No justice, no peace - Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!
Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia