woensdag 7 februari 2018

Al 1414 dagen geen omgang tussen 3 dappere dochters en hun altijd lieve PapaErik: dat is ziekmakend! GRN maakt 'n ommetje over bussumerheide.GRN beseft dat hij 'heel mooi woont' in het Gooi - met niet alleen maar 'kakkers':


De Bussumerheide is een heidegebied van 160 ha in Het Gooi (Nederlandse provincie Noord-Holland). Het ligt ten zuiden van Bussum, en grotendeels op het grondgebied van de gemeente Hilversum. Sinds 2006 is de Bussumerheide door middel van de Natuur-brug Zanderij Crailoo verbonden met gebieden van het Goois Natuurreservaat ten westen van de spoorlijn Amsterdam-Hilversum. De Bussumerheide grenst aan de Westerheide.d.d. 24-11-2017: WILDE RUNDEREN OP DE GOOISE HEIDE


De wilde runderen op de heide van het Gooi, ze zien er imponerend uit, zijn dat ook maar toch ook wel weer een soort huisdier van het Gooi. Op de verschillende heide lopen en grazen ze rond. Bruin en wit.

BRUINE SCHOTSE HOOGLANDERS OP DE BUSSUMERHEIDE

Terwijl ik naar ze toe liep had ik al snel in de gaten dat de diva’s heerlijk aan het zonnen waren. Naast de hierop foto staande roodbruine runderen zijn ze er ook in het zwart, zwart/bruin en soms ook in het wit. Groot zijn ze zeker van dichtbij! Een volwas-sen exemplaar kan al gauw meer dan 800 kilo wegen. Dat is gemiddeld 300 kilo zwaarder dan een doornsnee koe.

Definitie: wat is 'begrazing'?

Begrazing is dé basisbeheermaatregel in de heide. Er kan begraasd worden met scha-pen, koeien, paarden en of geiten. De begrazing kan heel het jaar rond gebeuren (jaar-rondbegrazing) of in een bepaalde periode (seizoensbegrazing). Op heides wordt er ge-werkt met één groot raster (dan nog kan opgedeeld zijn), met verplaatsbare rasters of/ en met een herder. Meestal is er een extensieve begrazing maar soms is er op bepaal-de delen een stootbegrazing voor bijvoorbeeld vergassing terug te dringen. Runderen en schapen zijn de meest aangewezen. Paarden zijn goed als er veel Bochtige smele is of als er ook 'n deel droge graslanden aanwezig zijn. Met geiten moet je opletten want zij kunnen zeer selectief zijn en zo veel zeldzame planten opeten.

Fok! - Lekker naar buiten, ook/ juist als je ziek bent?!

Thuisarts - griep in het kort

Griep begint vaak met hoge koorts, koude rillingen, keelpijn, hoofdpijn en spierpijn in uw hele lichaamUw temperatuur kunt u het beste meten via de anus. Dit is het meest betrouwbaar. De oorzaak van griep is het griepvirus. Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep. Bijvoorbeeld mensen met een longziekte of hart-ziekte. Neem bij hoge koorts genoeg rust en drink veel.

Bor de Wolf is een personage uit de Nederlandse poppenserie De Fabeltjeskrant.


Anders dan zijn mededieren van een wolf verwachten, is Bor een vreedzaam en emotioneel dier.

Als hij van zijn stuk wordt gebracht vlucht hij in de regel naar het Enge Bos om tot rust te komen. Bor is bekend om de kenmerkende, huilende brul...

die hij aan veel van zijn uitspraken vooraf laat gaan.

Hij is eigenaar van het Dierenbosse café het Praathuis, een centrale ontmoetingsplaats waar de verschillende dieren komen om de laatste nieuwtjes uit te wisselen onder het genot van een portie beukennoten en een glaasje grenadine.

  • Begin jaren zeventig ontmoette Bor in het Buitenbos zijn vriendinnetje Oléta Vulpecula met wie hij een kind kreeg dat zij Borita noemden.Vandaag & morgen:

  • vrijwel overal onbewolkt, in het westen meer bewolking

Vanavond en vannacht komen er in de westelijke helft wolkenvelden voor. In het uiter-ste westen kan daaruit vannacht zeer lokaal mogelijk wat lichte sneeuw vallen, waarbij er kans op gladheid is. De temperaturen dalen vannacht in de kustprovincies tot enkele graden onder het vriespunt, in het uiterste zuidoosten tot -8°C. De wind is veranderlijk en zwak, later wordt de wind zuid- tot zuidwestelijk en zwak tot matig.

d.d. 04-02-2018: Meet Eva Jinek met 2 maten?
Wordt vervolgd...


No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia