donderdag 9 augustus 2018

GRN vraagt met verdrietige ogen aan Saudi-Arabië en Jemen - STOP WAR! Hoogste tijd om voor 'vrede voor iedereen' te vechten... in mensenbelang!GRN juicht hen toe, d.d. 23-11-2016: Gebroeders Bin - Nooit geen oorlog meer!Volkslied over oorlog. Is vele malen bewerkt - Gebroeders Bin blazen er nieuw leven in!


Het lijkt misschien allemaal 'ver weg?' maar wat daar in het Midden-Oosten gebeurde en gebeurt, heeft wel degelijk veel invloed op Europa en ook op Nederland.

Ons land is weliswaar 'n klein (bah bah Bilderberg-) landje maar toch heeft 'hier' veel met 'daar' te maken. Daarover zal volhar-dend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - tzt. een video met duidelijke uitleg maken (nog zo veel te doen) maar...

...kijkt/ leest u svp. eerst naar deze publicatie, over Israel en de Palestijnen, dank! En hoe dan ook, blijf in uw eigen leven altijd denken aan en handelen naar:


'make love, not war'!

d.d. 04-05-2018: 'Dodenherdenking? Ja! 

   Alleen gekken en heel dommen,
   geloven in wapens en bommen'.

Maar...

   waar blijft (wereld-) vrede voor
   Palestijnen en Israel?'

Want:

   Alle volken willen vrede...


GRN: En u heeft het vast al op tv. gezien... zelfs bij de Nederlandse staatspropaganda:


  • waar blijft de VREDE IN JEMEN?

En als u denkt dat er 'net zo hard tegen Saoedi-Arabië ' wordt geageerd... als tegen Syria (Assad? Neen; witte helmen-bedrog!) met die nep-gifgas-'aanval' in Douma destijds? De vraag stellen, is hem beantwoorden...


d.d. 09-08-2018: RTDozens of children slaughtered and injured in coalition airstrike on bus in Yemen (DISTURBING VIDEO)

  • A bus carrying children in northern Yemen was attacked on Thursday, hit by an air-strike fired by the Saudi-led coalition. The attack killed dozens, many of whom were children under the age of 10, the Red Cross has confirmed. The bus was in the Dahyan Market in northern Sa’ada, a Houthi rebel stronghold, when it was attacked on Thursday morning. “Following an attack… [an Inter-national Committee of the Red Cross-supported] hospital has received dozens of dead and wounded,” the Red Cross confirmed, adding that “under international humanitarian law, civilians must be protected during conflict.
 en:

  • In a statement released by state news agency SPA, the Saudi-led coalition claimed its airstrikes in Saada were aimed at missile launchers used to attack Jiza, a city in sou-thern Saudi Arabia. “Today’s attack in Saada was a legitimate military operation… it conformed to international and humanitarian laws,” said coalition spokesman Colonel Turki al-Malki in the statement. The statement also accused the Iranian-aligned Hou-thi rebels of using children as human shields.

Wikipedia:

Jemen (Arabisch: اليَمَن, al-Yaman), officieel de Re-publiek Jemen (Arabisch: الجمهوريّة اليمنية, al-Jumhū-rīyah al-Yamanīyah), is een republiek in het westen van Azië. Het land ligt in het zuidwesten van het Arabisch Schiereiland en grenst in het noorden aan Saoedi-Arabië en in het oosten aan Oman. Ten wes-ten van Jemen ligt de Rode Zee en ten zuiden ervan ligt de Golf van Aden. Het land behoort tot de Arabi-sche Liga.

De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Sanaa. Het land heeft ongeveer 24 miljoen inwoners en een oppervlakte van 527.968 km². Jemen ontstond op 22 mei 1990 toen Noord- en Zuid-Jemen met elkaar werden verenigd. Door diverse inter-ne conflicten, terrorisme, grote verschillen tussen het zuiden en het noorden en corrup-tie heeft het land in vergelijking met andere landen in de Arabische Wereld economisch weinig kunnen profiteren van de olievoorraden.


GRN: 'Net zo hard aanpakken?' Nee dus.

Er wordt namelijk 'met verschillende hoofddoeken gemeten' in beide = hetzelfde 'conflict'. Uhum, beter gezegd: de door 'de club tegen het volk' gewenste oorlogen op weg naar 'hun wereldheerschappij'?

  • NEEN - never ever NOOIT NIET!!!


Saoedi-Arabië of Saudi-Arabië, officieel het Ko-ninkrijk Saoedi-Arabië, is een land in het Midden-Oosten en Azië. Dit koninkrijk beslaat het grootste deel van het Arabisch Schiereiland. Het grenst aan Jordanië, Irak, Koeweit, de Perzische Golf, Bahrein, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Jemen, de Rode Zee en de Golf van Akaba. Het land heeft een bevolking van meer dan 28 miljoen inwoners.

Hoewel de Saoedi's al eerder grondgebied in handen hadden, ontstond het huidige Saoedi-Arabië in 1932. In dat jaar voltooide Abdoel Aziz al Saoed een serie verove-ringstochten die in 1902 was begonnen met de inname van de hoofdstad Riyad. Saoedi-Arabië wordt sindsdien geregeerd als absolute monarchie, met het Huis van Saoed, waartoe oprichter Abdoel Aziz behoorde, als koninklijke familie. Het is een autoritaire staat en behoort volgens Freedom House tot de meest onvrije landen, onder meer vanwege de afwezigheid van verkiezingen en de toepassing van de doodstraf

De staatsgodsdienst is het wahabisme, een fundamentalistische stroming binnen de soennitische islam. Deze stroming heeft een grote invloed uitgeoefend op de Saoedische cultuur. In Saoedi-Arabië liggen tevens de twee belangrijkste heilige plaatsen van de islam: Mekka en Medina. Riyad is de hoofdstad.

Saoedi-Arabië is grotendeels woestijn en is bijzonder rijk aan aardolie. Sinds de ontdekking van olie in 1938 groeide het land uit tot de grootste olieproducent ter wereld. De economie is ontwikkeld, maar weinig gediversifieerd. Saoedi-Arabië is aangesloten bij de Verenigde Naties, de Arabische Liga, de Organisatie voor Islami-tische Samenwerking en de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC).


d.d. 06-08-2018: RTL Nieuws - 'Saoedi-Arabië zet ambassadeur Canada het land uit'


d.d. 08-08-2018: De Limburger - COLUMN

  • 'Oei, de sjeiks zijn boos'

Canada heeft bonje met Saudi-Arabië omdat het iets durfde te zeggen over de vrouwenrechten in dat land. Go, Canada, go!


d.d. 11-11-2016: Petreism2808 - War Never Changes Fallout 4 Intro

GRN: 'Oorlogen veranderen niet', dat klopt...

   de ene mens maakt de andere mens dood,
   met steeds ergere wapens. Dat is waar.

Totdat 'iedereen' dood is en/ of de aarde zo kapot en/ of vergiftigd is dat 'de elite' naar 'maan/ mars' ver-trekt en ons - alle volken van 'gewone' mensen - laten verrekken...

Neen, dank u - wat veranderen moet, is dat er geen oorlogen meer komen.


  • Hoogste tijd om voor de vrede te vechten - in ons belang!

Hoe dat te bereiken? Een goed begin, lees/ kijk svp. publicatie van 
d.d. 21-02-2018:

  • 'L'histoire se répète'? De geschiedenis hoeft zich niet te herhalen; word wakker, 

       sta op en kom ook in - pacifistische -
       opstand... wij zijn het volk!'

Pacifistisch-opstandige groet aan alle WEZBen:

  • Wakkere, Eerlijke en Zelf-nadenkende Burgers!


Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;
     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia