maandag 16 januari 2017

Erg leuk om mijn leerling Jeremy de Bel zo positief aan het werk te zien... mijn drie dochters konden hun eigen vader al 1029 dagen niet meer zien!


Update over Orde/ deken Meijer volgt; nu eerst een leuk bericht tussendoor:

Morgen geef ik Jeremy weer wiskundeles... erg leuk jouw - verdiende prijs!
Van harte gefeliciteerd en nog jaren veel plezier bij Resto VanHarte gewenst!
Wat zullen je ouders, familie en VanHarte-collega's trots op je zijn... helemaal top!


En het Amsterdammertje van het Jaar 2016 is geworden...

  • Jeremy de Bel ... voor zijn werk bij Resto VanHarte Amsterdam!

De jury vond het bijzonder dat hij zich be-wust inzet voor de mensen in de buurt die het nodig hebben, waarbij hij ook oog heeft voor anderen. De bezoekers van het buurt-restaurant Resto VanHarte, komen uit de buurten waar mensen het financieel niet altijd makkelijk hebben (Vogelbuurt/IJplein).

Jeremy voelt ook dat het belangrijk is om te helpen, en zich in te zetten voor mensen, zodat zij anderen elkaar kunnen ontmoeten. Hij draagt er dan zorg voor dat de mensen gezond eten, iets wat hij heel belangrijk vindt. Dat maakt Jeremy een verbindende factor in de samenleving. 

Dat Jeremy zich zo ontzettend vaak inzet vond de jury extra bijzonder. Hij is ook be-trokken bij het hele proces: van de voedseltuin, tot het bereiden en serveren van de maaltijden, tot en met de afwas. De jury zag dat Jeremy echt het verschil maakt, en dat maakt hem - verdiend - tot Amsterdammertje van het Jaar 2016!

Foto: Dingena Mol

 Ook de overige kandidaten verdienen (h)erkenning:

Gisteravond heeft de jury een lastige keuze moeten maken; uit maar liefst 46 no-minaties moesten er 10 bijzondere Amsterdammertjes gekozen worden. En hier zijn ze: de finalisten van het Amsterdammertje van het Jaar! Jeremy op 0:23 sec.


   

Zondag 15 januari werd in de Stadsschouwburg bekendgemaakt wie van deze bijzon-dere Amsterdammertjes de beker - inmiddels - ontving... Jeremy de Bel!En nog een leuk artikel over Jeremy zelf:Drie keer per week helpt hij daar met koken, serveren en het be-geleiden van de kinderen.

Daarnaast helpt hij af en toe in de voedseltuin op IJplein, met schoffelen en zaaien.

Dankzij Jeremy kunnen de be-woners van Vogelbuurt/IJplein elkaar ontmoeten én gezond eten.

De jury vond het extra bijzonder dat Jeremy be-trokken is bij het hele proces: hij helpt in de voedseltuin, serveert en bereidt de maal-tijden en doet daarna ook nog de afwas!

  • Geniet van je A'damse roem en... blijf sommetjes oefenen.
Groet, je meester.


No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia