vrijdag 13 juli 2018

'De krenten in de pap': schooluitje naar achtbaanland met 'standje' voor meester GRN omdat hij in de schommelende en draaiende boot filmde...GRN: Een schommelend en draaiend 'schip' = lekker misselijk worden; zie verder...Slot, deel-3: traditionele jaarafsluiting - uitje naar Walibi Holland in Biddinghuizen:


Na een jaar lang 'uiterste best' te hebben gedaan om onze leer-lingen Wiskunde en Economie bij te brengen - met wisselend re-sultaat en vooral afhankelijk van de eigen inzet van jonge dames en heren - was/ is het ook voor volhardend vader, recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - weer tijd geworden voor 'ontspanning'!

De leuke laatste week met activiteiten en uitjes waar de leer-lingen van een heel andere kant gezien worden. De jongeman die in de klas niet stil kan zitten en voor Wiskunde geen voldoende scoorde, deed dat laatste wel met gemak en herhaald tussen al die andere goede voetballers door. 

 • 'N voetbal-talent... zo heeft iedere puber wel iets waar 'ie goed in is!


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Deel-1, d.d. 11-07-2018: 'Walibi: #hardgaan en #overdekop...


 • vinden leerlingen 'kapot gaaf' = slecht NLs voor 'erg gaaf'; kapot = 'niet heel', dus: niet heel gaaf! Huh? Welles?!'Deel-2, d.d. 13-07-2018: Schooljaar 2017-2018 zit er weer (bijna) optijd voor
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Vervolg: schommelend alsook draaiend 'schip' om lekker misselijk van te worden:


GRN: Voorkomen is beter dan genezen - ivm privacywet moest er geknipt worden!GRN: Na afloop werd deze 'stoute meester' door een medewerker van Walibi aange-sproken want... opnemen in een attractie is niet toegestaan. Oeps. Gelukkig werd de camera niet in beslag genomen en moest GRN het park niet te verlaten.

 • Een aardige Walibi-er dus!

GRN: Tegenover de draaimolen staat deze fontein waarmee gepraat kan worden. Op 'intelligente' wijze hebben de leerlingen veel lol met 'Poseidon?' en met elkaar. Bijvoor-beeld door de bijnamen van elkaar te brullen die dan weer herhaald worden door de fontein enzovoorts...

 • hahaha, de jeugd is nog net zo als jaren geleden:

GRN: Er werd meer gefilmd maar... zonder vooraf schriftelijke toestemming van jullie ouders worden er geen herkenbare filmpjes gepubliceerd. Het vakantiegeld is om op vakantie te gaan en niet om boetes te betalen... jammer, jongens!

 • Helemaal lachen was het - voor de leerlingen - toen:

GRN: Het zonnetje scheen dus snel weer opgedroogd en - belangrijker - de camera werd weliswaar (iets) geraakt maar na snel afdrogen, bleek 'ie gelukkig nog geheel ok. 


 • Een mazzeltje... is met de domme!


En ook deze foto's wil GRN u - en de leerlingen die de site volgen - niet onthouden.

Daarnaast:


Bij deze de hartelijke groeten aan die aardige, dappere jongeman die naast mij in dat schommel- en draaischip zat! Je werd dan wel niet 'in persoon' gefilmd maar je bent wel genoemd, te horen en GRN wenst dat je:

 • een grote, sterke en vooral; gelukkige man mag worden!


Met toestemming van deze leerling - want alleen 'van achteren = onherkenbaar genoeg - dan ook 1 van de onzen die net als enkele klasgenoten onder luid ge-joel aan het penalties-schieten was.

   Dat leek 'makkelijk' maar bleek 'toch moeilijker dan
   gedacht'...

 • Gescoord werd er door 'netjes in de hoek' te schieten.


 Als u goed naar de foto links kijkt dan ziet u de;

   'lange, lange, erg lange rij' voor de achtbaan.
   Meer dan 45 minuten wachten. Nou...

Neen dus. Dat isvoor GRN 'te veel van het goede. In het 1e jaar dat die 'Zero Gravity' er stond, werd er samen met de leerlingen gewacht om tenminste 1x mee te zijn gereden maar sindsdien...

 • 'Gaan jullie maar, jongens. de meester wil echt niet meer zo lang wachten maar... veel plezier; hij is inderdaad wel gaaf!'

GRN: En keurig op tijd waren de leerlingen alle-
maal terug bij de verzamelplek bij de fontein, weer compleet in de bus - samen uit, samen thuis - en konden we zonder file terug naar Amsterdam.

In de bus klonk de moderne boem-boem-boem-muziek, werd er veel op stomme smartphones gekeken maar... waren er ook twee heren die hun mobieltjes als doeltjes gebruikten en 'gewoon' met drie steentjes aan het voetballen waren.

 • Blij verrast maar heerlijk, dat geeft GRN weer hoop:


Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;
     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emerg
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!

Deel-2: schooljaar 2017-2018 zit er weer (bijna) op dus tijd voor leuke en educatieve uitjes, sportdag, boeken inleveren, rapport ophalen - vakantie!GRN: Toetsen nakijken ivm eindrapport ging voor video's publiceren... alsnog deel-2!Het schooljaar 2017-2018 zit er weer (bijna) op - nu alleen nog de leuke afsluiting:

Ieder schooljaar wordt afgesloten met 'een uitje' en voor de VMBO-leerlingen (1e t/m 3e klas) van 'meester GRN' moet dat natuurlijk wel #hardgaan en/ of #overdekop anders is er niets aan... logisch, toch?!

Volhardend vader en recht-zoekend burger, tevens docent drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - maakte aldus 'n paar ommetjes door het pretpark in Biddinghuizen - inderdaad, Walibi Holland - om de leerlingen plezier te zien hebben en dit video-verslag te maken:d.d. 11-07-2018: 'Walibi: #hardgaan en #overdekop vinden leerlingen 'kapot gaaf= slecht NLs voor 'erg gaaf';


 


Deel-2: Zowel de leerlingen alsook meester Groenendijk mogen los in het pretpark:GRN: Na #hardgaan en #overdekop was het tijd voor een ontspannend treinritje:


GRN: En deze achtbaan 'is enger dan het mogelijk lijkt'... probeert u het zelf maar:

Het afsluitende deel-3 volgt zo meteen... en dan aan de slag met het volgende, educa-tieve, uitje dichterbij school maar 'net zo leuk?' GRN vermaakte zich aldaar i
n ieder ge-val prima:

 • Artis natura magistra!


Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;
     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emerg
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!