dinsdag 6 december 2016

Ontvoerde 2e dochter Jördis Imani moet op afstand gefeliciteerd worden met 13e verjaardag... veel geluk, gezondheid en mooie cijfers gewenst!

'  
Lang zal onze Jördis Imani leven in de gloria... geboren 'op 3 hoogte Amsterdam'


He, allerliefste Jördis... je bent in Amsterdam geboren', wel drie-hoog, niet op de Bloemgracht - daarvoor had je vader toen te weinig wachttijd en 'doekoe' - maar thuis op de Orteliusstraat 97-III.

Terwijl je zus 'niet kon wachten en de tijd om thuis te 'mogen bevallen' net gehaald werd'... besloot jij tot precies het omgekeerde. Laat me met rust, het bevalt me wel hier binnen. Niet drie weken eerder, maar pas drie weken later vond jij het dan toch 'te krap' geworden en - op de baarkruk - kwam jij bij ons ter wereld... nu 13 jaar geleden. De tijd vliegt.

Weer een groot(st) wonder! Weer een meisje, met alles erop en eraan... weer een dochter erbij, dank u zeer! Zo vader. zo dochter(s)... dat geldt voor ons zeker; 'de appel valt niet ver van de boom'.


Van harte welkom in ons midden en op deze aarde, allerliefste Jördis Imani... bij je moeder, maar ook je vader en toen 1 zus en kat. Dat je maar gezond - 'inbakeren' vond je heerlijk en 'opeens' sliep je voor de eerste keer een hele nacht vredig door... - zeker ook: - gelukkig mag opgroeien tot een dappere, eerlijke en lieve vrouw... je papa houdt heel veel van jou (en die andere twee!), is ontzettend trots op je en mist je enorm. Meer dan ik kan of hier nu wil vermelden; houd vol... alles komt goed.


Onze vader-dochter band blijft altijd bestaan en als ik - vaak - aan je denk, weet ik dat je dat voelt...

Uit het oog, is zeker niet uit het hart; papa is steeds bij jou, lieve dertienjarige jongedame/ meid(en)! Moge het geluk met jou zijn dit nieuwe - 13 is juist een mooie leeftijd! - jaar en je dromen uitkomen...
Hieperdepiephoera en '2 violen en 1 trommel en 1 fluit'... want Jördis is jarig!

Inmiddels ben je 'flink gegroeid' en vieren we - allemaal - jouw 13e verjaardag... met slingers, taart en zingen - ditmaal in het engels; 'happy birthday to you; nog 'pepernoten im Schuh?' Lang zul je leven in de gloria, lieve middelste dochter...!VIDEO HAPPY BIRTHDAY TO YOU

Verjaardagszingen doe ik straks... als het weer licht is!
Feliciteren deed ik je d.d. 06-12 om 0:00 precies...Verjaardagswensen d.d. 06-12 voor onze middelste, 13-jarige dochter Jördis:


Je papa wenst jou voor dit 14e levensjaar een goede gezondheid, veel plezier en zelfvertrouwen, mooie cijfers op school plus alles wat jij jezelf verder wenst.

Hopelijk krijg je - wat van - de leuke cadeau's die je graag wilde en maak je er een gezellig verjaardags-feest van. Ook zal ik weer - proberen om - jou 's middags te bellen om je persoonlijk te feliciteren... 

Opa Jan heeft je weer een verjaardagsmail gestuurd en Oma Irene zond een dito-reactie op jou in haar armen bij 1e baby-bezoek - zie haar lief citaat onderaan.


De klarinet blad-muziek werd dan gevonden (links), echter; het lezen, kan je vader (nog steeds) niet. Maar jij gelukkig wel!

Uiteraard ben ik erg benieuwd naar je gevorder-de speelkunsten... gezond en vooral; leuk om te doen! Met een videootje of audio-opname maak je mij/ ons zeker trots en blij voor jou... kijk maar of 't lukt. Eerst je huiswerk maken en genoeg slapen, dat gaat voor.
Altijd welkom en thuis bij je eigen vader te Bussum; al 13 jaar dochter & papa!


Vlakbij, in het Rembrandtspark  zat jij in de zandbak en later - toen je groot genoeg was om 'de 1e klim zelf te redden' - beklom je, toen hoge?, touwpyramide en gingen wij samen door 'het enge bos' naar de kinder-boerderij om te glijden, achter eenden aan te lopen of de pony's en konijnen paardenbloemen en gras te voeren en te knuffelen. 't Landje vonden jullie ook een 'leuk uitje' en bij het speeltuintje 'onder het viaduct door' werd vaak geklommen in het - nu inmiddels ver-vangen - houten fort... dat waren nog eens tijden.

Jij werd, nu dertien jaar geleden, voor altijd in mijn hart en hoofd gesloten. Daar komt nooit iemand tussen, wij horen bij elkaar... en zijn van hetzelfde vlees en bloed. Jij blijft altijd mijn middelste dochter en ik jouw vader; dat wij elkaar dit jaar zullen 'spreken, zien en knuffelen', is de grootste, nee, enige wens sinds nu al 988 dagen...


De taal van de liefde is... zonder woorden:


 
Deze vader en dochter...
     Echte liefde - en de waarheid, al is die 'heel
     anders = tegengesteld aan dat wat jullie werd/
     wordt verteld - duurt het langst...

     je bent altijd thuis bij papa en weet waar ik/
     jullie - graag kunnen gaan - wonen. Kom maar...
     en weet dat jij nooit weg bent geweest. 
...begrijpen elkaar...
     Je naam staat op het bordje naast de voordeur
     en ook de buren hebben een sleutel - voor het
     geval ik er net niet zou zijn - en op het hoekje
     heeft de buurman zeker een kopje thee als je
     daar wilt wachten...

     In de Meent is je opa Jan - bijna altijd aanwe-
     zig - of oma Irene - maar die is vaker onder-
     weg - om je ook in hun armen weer te ver-
     welkomen. Zij missen jullie ook heel erg......ook zonder woorden!
     Oma Irene schreef als reactie
     op bezoek foto uit het hart:

     ja gossie, dat waren mooie

     tijden. Ik kan het me nog zo
     goed herinneren. Zoveel geluk
    door zo'n klein mooi mensje. 
    Iedere keer weer een wonder. 

Ook als dat wonder groot wordt. En nòg groter. En vròuw. Ik zal van je blijven houden, waar je ook bent.


En vandaag op FB:

Een blije mandela voor mijn tweede, jarige groot-dochter. Jördis, Kanjer, ik wens je morgen een heer-lijke 13e verjaardag toe. Als ik naar de laatste foto kijk die aan onze muur hangt, dan zie ik een leuk jong vrouwke met lach-ogen. Dat is mooi. Zo moet het als het een beetje meezit. Ik kijk vaak naar de foto's aan de muur en denk ook vaak aan je. En aan je zussen natuurlijk. Maar jij verjaart. Dus jij bent nu even iets belangrijker.Dag lieverd. Ik hoop je nog eens gewoon te kunnen knuffelen voor ik echt oud ben..Zorg jij maar dat je een mooi mens wordt. Iedere dag een dagje groter en wijzer. En pas op met oversteken... :-)Ter afsluiting... voor nu dertienjarige Jördis Imani S.
Hele dikke, verjaardagskusknuffels van ons allemaal...!No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia