zaterdag 30 december 2017

Pim Fortuyn kwam voor 't volk op, lag herkenbaar dood op straat en Theo van Gogh 'vermoord om het woord' of... toch niet? Wees svp. kritisch(er)!
GRN was al eerder onderweg:

d.d. 29-12-2017: Massa-manipulatie Hilversum/ Top2000 café; this could be heaven or this could be hell... houd de 'gewone burger' blij tot in 2018?!

Volhardend vader/ recht-zoekend burger; drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - stemde nooit op de LPF maar vond het fantastisch om te zien...

 • hoe Pim Portuyn destijds 'de gevestigde orde' op de kast wist te krijgen. Zullen we die tijden laten herleven?

Hij werd echter 'te succesvol' = gevaarlijk voor 'de club tegen het volk' en daarom vermoord... dat is voor mij wel duidelijk. Vrijheid (van meningsuiting) is in Nederland namelijk beperkt tot:

 • 'gek-doen binnen door hen vastgestelde lijnen is toege-staan, maar alles daarboven of -onder wordt genadeloos afgestraft', aldus GRN.

Dat is echter niet de maatschappij die ons en het buitenland voorgehouden wordt als zijnde het 'liberale' Nederland van Rutte & Co plus niet-mijn 'koning' Willempie!

 • Dat is een hele enge 'democratie' = politiestaat in disguise!


Het 'hoe, wat en waarom'... echt; zal voor ons nog lange tijd - altijd? - verborgen gehouden blijven omdat 'de elite' niet wil dat zij 'exposed' worden bij 'de gewone, slapende? burger'. Dan is hun (eeuwenlange) 'spel' namelijk uit en worden zij 'op water en brood' in de gevangenis gegooid (of erger?)...

 • GRN vraagt u met klem om 'wat kritischer te zijn'!

In uw eigen belang, in belang van uw kind(-eren) en...

in het belang van ons (weer) mooie Nederland!Geloof niet alles wat er vanuit het Media Park/ NOS en alle overige omroepen alsmede vanuit elders in het land/ SBS, RTL4 enz. over ons uitgestort wordt als dagelijkse overheidspropaganda;

dat is namelijk niet - de gehele - waarheid!

Herhalen, herhalen, herhalen en helaas, (nog) te vele niet-wakkere, niet-zelf-nadenkende mede-burgers; 


'slikken alle verhaaltjes als zoete koek'...


of laat u zich ook niet meer ringeloren?

 • Dank, dank, dank! Welkom strijder van het licht; echte Nederlander; samen sterker dan zij!

Waar komt je (niet) laten ringeloren vandaan en wat betekent het?

 • Wie zich laat ringeloren, laat anderen de baas over hem/haar spelen en/of laat zich de kaas van het brood eten.

Vroeger was het werkwoord ringelen in gebruik voor het ringen van dieren. Een stier ringelen wilde zeggen dat men hem een ijzeren ring door de neusgaten stak. Dat ringelen kon ook door het oor – dat was ringeloren. Door dieren te ringelen/ringeloren kon je ze in bedwang houden. Later gingen deze werkwoorden ook figuurlijk 'in bedwang/in toom houden' betekenen en van-daar 'op de kop zitten', 'de baas spelen over'.
Wilhelmus Simon Petrus Fortuyn nam geen blad voor de mond en was zichzelf:

Pim Fortuyn

Wilhelmus Simon Petrus (Pim) Fortuyn (officieel Fortuijn[1]) (Driehuis, 19 februari 1948 – Hilversum, 6 mei 2002) was een Nederlandse politicus, socioloog, auteur en columnist.

Fortuyn promoveerde in de sociale wetenschappen en was van 1990 tot 1995 bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij was actief lid van de PvdA tot 1989 en was later VVD-lid, maar werd bekend als lijsttrekker van eerst Leefbaar Nederland en daarna zijn eigen Lijst Pim Fortuyn in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2002.


Fortuyn werd in mei 2002 door Volkert van der Graaf vermoord op het Media Park te Hilversum, 9 dagen voor een voorspelde, grote zege van de LPF bij de verkiezingen.


Zijn kijk op de islam en het vreemdelingenbeleid, maar bo-venal zijn politieke manier van doen, vormden voor poli-tieke tegenstanders aanleiding hem te bestempelen als een populistisch politicus. De openlijk homoseksuele Fortuyn had een flamboyante persoonlijkheid die zich kenmerkte door opmerkelijke uitspraken en een onconventionele ma-nier van debatteren.

Mede door de thema's die hij aansneed, wist hij het Neder-landse politieke toneel een half jaar lang te do-mineren. Na zijn overlijden is zijn politieke erfe-nis op diverse plaatsen in de Nederlandse politiek en samenleving overgenomen en zichtbaar ge-worden. Er wordt in dit verband wel gesproken van de Fortuyn-revolte en van het fortuynisme.

Enige publicaties destijds: hoe zat het ook al weer? 'At your service'!


Reconstructie van de moord op politicus Pim Fortuyn in mediapark Hilversum

- gepubliceerd op 3 feb. 2008 Frédérik Ruys


Reconstructie 3FM uitzending moord Pim Fortuyn en kranten headlines

Door: Peter Schavemaker (peter@spreekbuis.nl)
- May 4, 2017

Zaterdag 6 mei is het precies 15 jaar geleden dat politicus Pim Fortuyn werd vermoord, nadat hij de 3FM radiostudio op het Media Park had verlaten waar hij tussen 16.00 en 18.00 uur te gast was geweest bij DJ Ruud de Wild in zijn 3FM-programma RuuddeWild.nl. De laatste woorden van De Wild en Fortuyn, voor het nieuws van 18.00 uur waren:

De Wild: Dat was het, vond je het leuk?

Fortuyn zegt: “Ik vond het ontzettend gezelligHet had de diepgang van een plas water.”

HistoriekPim Fortuyn (1948-2002) – Nederlands politicus en islamcriticus

 • At your service!”
Vijftien jaar geleden, op 6 mei 2002, werd de politicus Pim Fortuyn (1948-2002) vermoord. Ge-zien zijn populariteit op dat moment was Fortuyn op weg om bij de verkiezingen later die maand minister-president te worden. “At your service!”, luidde een bekende uitspraak van de politicus en islamcriticus. Maar Fortuyn zou nooit minister-president worden. Wie was Pim For-tuyn en waarom maakte zijn dood zoveel los in Nederland?

Vanwege zijn kritiek op de islamitische cultuur werd Pim Fortuyn met name uit de hoek van de PvdA vergeleken met nationalistische, rechtse politici als Hans Janmaat, Jörg Haider, Anton Mus-sert, Benito Mussolini en zelfs Adolf Hitler. Zelf sprak Fortuyn hierom meerdere keren van een ‘demonisering’ van zijn eigen persoon door politici en media."Ik zeg wat ik denk, en doe wat ik zeg.

   At your Service!" IsGeschiedenis - Biografie

Met zijn charismatische voorkomen en duidelijke stand-punten verwierf Pim Fortuyn binnen korte tijd een grote aanhang. Maar vanwege zijn harde en controversiële uit-spraken deed hij binnen een half jaar ook veel stof op-waaien. Pim Fortuyn, de meest opmerkelijke politicus uit de Nederlandse politieke geschiedenis, werd doodgescho-
ten op 6 mei in 2002.

Duidelijke standpunten
In augustus van 2001 kondigde Pim Fortuyn aan de politiek in te gaan om zijn denkbeelden te realiseren. Niet veel later werd hij gekozen tot lijsttrekker van de nieuw opgerichte partij Leefbaar Nederland. Al snel daarna domineerde Fortuyn het Nederlandse politieke debat en de media. Zo zette hij zich fel af tegen de linkse kerken de subsidiepolitiek, wilde hij minder overheidsbemoeienis in de onderwijs en de zorg en pleitte hij voor een meer open politiek zonder achterkamertjescultuur.


Controversiële uitspraken
Vele kiezers die hun vertrouwen in de politiek hadden ver-loren, ervoeren de daadkrachtige Fortuyn dan ook als een nieuwe impuls en zagen hem als ‘de man die Nederland wakker schudde’. Soms waren zijn uitspraken echter ook uiterst controversieel.

Zo noemde hij de islam een ‘achterlijke cultuur’ en zei hij genoeg te hebben van de klimaatproblematiek, want "Ook in Egypte en Bangladesh kunnen ze de dijken best verhogen. Ze moeten daar een keer de handen uit de mouwen steken, meneer!”.

Demonisering
Ondertussen verhardde het politieke debat in Nederland, met name rondom de persoon van Fortuyn. Zelf zei hij dat er vanuit de media en andere politici sprake was van een demonise-ring van zijn persoon. Zo werd hij in maart 2002 tijdens de presentatie van zijn boek ‘Puinho-pen van acht jaar Paars’, dat tevens dienst deed als zijn verkiezingsprogramma, door een acti-viste bekogeld met een taart.

'Iets op tv. zien', is heel anders dan het echt te beleven of locatie te bezoeken:

In memoriam Pim: 'we gaan mekaar niet doodschieten om een mening...'!Ook groot in de media; maar of Pim Fortuyn met Theo van Gogh te vergelijken valt?


Vermoord om het woordTheo van Gogh

Filmmaker, columnist en regisseur Theo van Gogh werd op de ochtend van 2 november 2004 in de Amsterdamse Linnaeusstraat door Mohammed Bouyeri vermoord.


De moord
Op dinsdag 2 november 2004 fietste Van Gogh om half negen 's ochtends door de Linnaeusstraat te Amsterdam, op weg naar zijn werk. Toen hij voorbij het stadsdeelkantoor Oost/Watergraafsmeer reed, werd hij door Mohammed Bouyeri vanaf zijn fiets met een HS 2000-pistool onder vuur genomen. Van Gogh werd door enkele kogels getroffen. Ook twee omstanders werden geraakt. Van Gogh vluchtte naar de overkant van de weg. Ook onderweg schoot Bouyeri op Van Gogh. Die rende een of twee keer om een auto heen en zakte op het fietspad in elkaar.

Hij riep nog om genade, om het niet te doen, om niet te schieten, en maakte afwerende bewegingen in de richting van de dader. Bouyeri schoot hierop van korte afstand, ongeveer een halve tot een hele meter, vijf kogels af op de lig-gende Van Gogh.[1][2][3]

Van Gogh werd door in totaal acht kogels getroffen. Daarna sneed Bouyeri met een groot kap-mes, een zogenaamde kukri-machete, de keel van Van Gogh door.[1] Vervolgens stak de toen 26-jarige dader het mes tot aan de ruggengraat in Van Goghs borst. Van Gogh overleed ter plekke. Met een kleiner fileermes stak Bouyeri een brief met een doodsbedreiging gericht aan Ayaan Hirsi Ali op het lichaam van Van Gogh.[4] Bouyeri gaf met enkele uitspraken direct inzicht in zijn motieven.

Volgens twee getuigenverklaringen zou kort na zijn daad een omstander hebben gezegd:

Dit kan toch niet, dit kan je toch niet maken, waarop Bouyeri antwoordde:

 • Dat kan ik wel en dan weten jullie ook wat je te wachten staat.De Schreeuw (beeld)

Het 4,5 meter hoge roestvaststalen beeld heeft de vorm van een ge-stileerd profiel van een gezicht dat aan de ene kant schreeuwt en aan de andere kant een gesloten mond toont.

Het verbeeldt de vrijheid van meningsuiting en hoe Van Gogh de mond werd gesnoerd.

De ontwerper, Jeroen Henneman, zei ter gelegenheid van de onthulling dat hij hoopt dat het beeld passanten herinnert aan het moment van de moord;

 • "aan Theo van Gogh, die schreeuwt om genade."


Andronixos - 3 nov. 2014 - Op 2 november 2004 werd schrijver en filmmaker Theo van Gogh vermoord in Amsterdam. De dader was de radicale moslim Mohammed B. Hij vond dat Van Gogh de islam had beledigd, onder meer met de film Submission, over de positie van vrouwen binnen de islamDe gewelddadige dood van Van Gogh schokte de samenlevingIn de weken na de moord waren moskeeën en islamitische scholen het doelwit van brandstichtingen.
Complot: Theo van Gogh werd opgeofferd, bedenkelijke rol AIVD

9forNews - 25 september 2014


Op het Nederlands Filmfestival gaat vanavond de film ‘2/11 Het spel van de wolf’ in première. De film gaat over de nasleep van de moord op cineast Theo van Gogh. De makers van de film, Gijs van de Weste-laken en Theodor Holman, waren allebei dik bevriend met Van Gogh, de filmregisseur die op 2 november 2004 werd vermoord door Moham-med Bouyeri.

De film suggereert dat de aanslag op Van Gogh te voorkomen was geweest. De AIVD zou aanwijzingen hebben gehad dat Van Gogh een doelwit was, maar het bewijs daarvoor – afgeluisterde telefoongesprekken – is opeens verdwenen.
Theo van Gogh moord / Het groote complot van Nederlands / Documentaire 2014/ Leugens hebben onze ogen dicht gesmeerd / Bekijk de feiten en trek opnieuw een conclussie - Rocc Pro - 27 juli 2015


Niburu - 02 november 2016 20:51 - Vandaag is de dag dat precies 12 jaar geleden de filmmaker en columnist Theo van Gogh op brute wijze werd vermoord in Amsterdam.

Een dood die met gemak voorkomen had kunnen wordenmaar dat...Nico van den Ham - 5 januari 2017

Journalisten, TV-presentatoren, omroep(st)ers grootste gevaar voor de meerderheid van de Nederlandse bevolking

Mainstream-media: journalisten, nieuwslezers, en presentatoren van actualiteitenprogramma's zijn

 • gewetenloze medeschuldigen aan ver-woesten levens en vele zelfmoorden.GRN: 17-12-2017: Disobey - opstandige mede-burger in 't Gooise Bussum:

they live, we sleep! Hoogste tijd om wakker te worden, op te staan en zelf echt te gaan leven!

Station Bussum Zuid; gegroet 'vandaal' = wakkere, pacifistisch-revolutionaire mede-burger; they live, we sleep! Hoogste tijd om dat om te draaien!

En 'zij' beginnen al te zweten omdat er steeds meer medeburgers - 'wij'; het 'gewone' volk; de 80% - wakker worden en ook gaan zien dat zij bedonderd werden door 'de 1% elite' en '19% hulpjes = o.a. de Rutte's & Co... 

 • de toorn van het volk zal hen met 'pek en veren' naar de gevangenis/ Extra Beveiligde Inrichting brengen!
Wordt vervolgd...


IVM CONSTANTE BLOKKERING DOOR FB WORDT UW DELEN EXTRA GEWAARDEERD!


No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia