maandag 20 augustus 2018

Triest of zwarte humor? 'PS: U hoeft het graf niet te bezoeken want dat is toch niet gemeend! Anders was u wel eerder bij mij gekomen.' Bijzonder!


GRN: Vaar ook mee, vaar ook mee, vaar ook mee... met de hele waarheid!



d.d. 25-08-2018: Loeksband 'In Egmond aan de Zee'

Lied uit Loek over Noord-Holland het Boek: Musical van Water en Land.

Hoofdstuk 11: De Schatten van de zee. Een hoofdrol in dit hoofdstuk en lied is weg gelegd voor Jaepie Jaepie het icoon voor de Vissers en de Reddingsbrigade van Egmond. En een stukje Hollandse scheepvaarthistorie met 2 scheepswrakken die voor de Noord-Hollandse kust tot de verbeelding spreken en soms ook nu nog (goud)stof doen opwaaien. De Renate Leonardt en De Lutine. Ligt er nog goud in de zeebodem voor de Noordhollandse kust ? In Egmond aan Zee weten ze wel beter. De witte motorboot  MarieJanne was meer dan vijftig zomers lang een bekende verschijning aan het strand waar hij volgeladen met toeristen en vrolijk versierd met vlaggetjes, voor de kust heen en weer vaarde.  Ontelbare keren stak de boot van wal. Er zijn echt duizenden verhalen en anekdotes over de MarieJanne en haar vaartochten. Hele generaties hebben er mee gevaren. Het Tehuis voor Oude Zeelieden en de Vuurtoren Van Speyck zijn ook grote blikvangers bij een dagje strand in Egmond. De MarieJanne  vaarde 2016 echter zijn laatste rondjes in Egmond en wordt geschonken aan het Zeekadetten korps te Amsterdam. Waar hij daar op het IJ en de grachten plezier zal gaan brengen.  In  oktober 2017 is het Boek van Loek uitgekomen gelijk met zijn derde muziek album Loek over Noord-Holland 3 "Land van Leeghwater. Een bedankje gaat uit naar Jaap Knip uit Heerhugowaard voor de assistentie achter de Camera. De beelden vanuit de Drone het ik gekregen van Daniel Gouda van Webcam Egmond. Daniel bedankt. Wat zullen we hem missen die MarieJanne.


d.d. 01-08-2018: Gooi en Eemlander

     
    When I do right, nobody remembers. When I do wrong, nobody forgets!

    PS: U hoeft het graf niet te bezoeken want dat is toch niet gemeend!
    Anders was u wel eerder bij mij gekomen.' (1952 - 2018)


Toen deze volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - bovenstaand bericht in de regionale krant las, wist hij niet of daar nu 'hard om gelachen zou moeten worden' - want 'fantastisch!', met die man - Hans Funcke - had GRN graag wel eens, nog in leven, willen spreken. Klinkt/ voelt voor GRN namelijk als een 'interessant persoon'... maar het zou ook 'n chagrijn?' geweest kunnen zijn (combinatie?).

Of, aan de andere kant moest GRN namelijk ook denken: 'Hoe kan het dat die man zo sarcastisch is geworden... wie keken er niet naar hem om?' Best wel triest dus als je het op die manier bekijkt. Wij zullen het echter niet meer te weten komen.


Wat vaststaat:

   die man was 'n bijzondere Egmonder/ mens'...
   en daar houdt GRN per definitie van.

Astrid Kehl: Deze man houdt/hield niet van hui-chelaars volgens mij, bij leven niet dan ook bij de

dood en daarna ook niet, moedig dat hij dat aangeeft,



'Verschrikkelijk'gewoontjes? zijn er al zo velen!

Er is moed en kracht voor nodig om 'anders dan anderen te zijn'. 'Humor' had 'ie zeker en 'over zijn graf heen'...

   moest deze GRN dus zowel lachen over 'diens donkere
   humor' en motiveert het hem om 'gezellige praatjes te
   blijven maken - ook met onbekenden!

Dus 'Eigengereide Egmonder'...

...weet? dat GRN en alle lezers aan je denken



In diens kinderjaren (toen 8 jaar) zag het er ongeveer zo uit:

d.d. 14-03-2010: leuke opnames van Ernst van Erkelens







Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia