vrijdag 21 september 2018

Leuke journaliste: 'Je bent stoer, slim en hoogbegaafd tegelijk. Jammer dat je zo jong bent!' Helaas... de jongeman snapte haar flirt niet: 'Hoezo?'






Hahaha, hoe schattig:   2:05 minuten


Leuke, jonge journaliste tegen VO-leerling:

   'Je bent stoer, slim en hoogbegaafd tegelijk.
   Jammer dat je zo jong bent!'


   'Hoezo?'



GRN: Misschien dat - als die 'stoere, slimme en hoogbegaafde' jongeman zijn mobieltje wat vaker weglaat en wat meer om zich heen zou kijken en 'in het echt zou praten met' - hij een betere antenne voor 'vrouwelijke aandacht' zou kunnen ontwikke-len? Kennelijk (nog) niet op alle gebieden even 'hoogbegaafd'...

...laat staan 'stoer', slimpie! Succes gewenst met de 'bij-les'.

Volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. - gewoon PapaErik - is het ditmaal geheel eens met voorzitter van OSVO/ dhr. R. Oudkerk:



d.d. 12-09-2018: Omroep PowNed

   'Mobielloos op de middelbare school'

Alle middelbare scholen in ons land moeten een smartphoneverbod krijgen. Dat wil Rob Oudkerk, voorzitter van OSVO, de club van middelbare scholen in Amsterdam.



De smartphone is net zo verslavend als cocaïne en alcohol. Het zorgt zelfs voor een burn-out explosie onder middelbare scholieren.

Om aan deze schermverslaving een eind te maken...

  • moeten alle mobieltjes de scholen uit.'

Rob Oudkerk --->






Betere leerresultaten en socialere kinderen? Verbied mobieltjes op school!


Als VMBO-docent in Amsterdam kan GRN hierover meeperaten: wat een ellende, die stomme dingen! De leerlingen zijn '(bijna) alleen maar' bezig met hun smart'phones en letten echt veel minder op.

Erg jammer: dat scheelt gemiddeld 1 tot 1,5 punt op het behaalde cijfer... en bij economie, zeker bij wiskunde moet er goed opgelet en veel zelf geoefend worden. Maar ja: wat doet een leerling liever:

  • saaie? sommetjes oefenen of gezellig chatten/ surfen op internet?

Veel leerlingen dienen aldus GRN tegen zichzelf be-schermd en meer tot leren 'gedwongen' te worden!

En jazeker: 'in principe' zijn  die smartphones in de les verboden volgens de school-regels en na waarschuwing zijn die stomme dingen - bij herhaalde overtreding dus - af te pakken (1 week in de schoolkluis) maar... denkt u dat GRN - letterlijk - in gevecht gaat met een leerling om dat ding af te pakken?' Neen. Dat leverde kapotte oorplugjes op en aldus: GRN weigert om fysiek in te grijpen... GRN komt om les te geven en niet om politie te spelen!

'Er uit sturen' dan... als de leerling zijn/ haar (de dames zijn veel erger!) mobieltje niet wenst af te geven? Dan kan de halve klas naar het opvanglokaal gestuurd worden en krijgt GRN problemen met het management...


Dezelfde verhalen hoort GRN bij collega-docenten op andere scholen, dus svp.:

   Verbied landelijk het gebruik van
   smartphones op school (BO/ VO)!

Dat zou voor veel docenten en alle leerlingen eindelijk een nuttige wet zijn!







En niet alleen 'op school' maar ook 'onderweg'; zet die stomme dingen svp. nooit aan:



d.d. 24-07-2017: 'Nog steeds een gevaarlijke oversteek...
                          in memoriam: Tommy-Boy.






d.d. 06-10-2016: minienw 'Tommy-Boy'

Tommy-Boy was in 2015 met zijn telefoon bezig toen hij fietsend een kruispunt overstak. De 13-jarige jongen is daarbij omgekomen bij een verkeersongeval. Daarom hebben het Ministerie van IenM samen met Stichting T-Butterfly bovenstaande video over het verhaal van Tommy-Boy gemaakt. De stichting T-Butterfly wordt gedragen door de vader van Tommy-Boy, Dhr Michael Kulkens.


GRN: Respect voor de stichting T-Butterfly van vader Michael Kulkens. Iedere keer als GRN - die zelf in Bussum woont - over desbetreffende oversteek gaat, denkt hij aan Tommy en aan jullie. Veel sterkte en dikke knuf, altijd.




d.d. 04-07-2016: TrackODay.com    'Tiësto - Butterflies (Original Mix)'




Wordt vervolgd...


     Uw delen wordt gewaardeerd;

     daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussumdrs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia