zaterdag 30 juni 2018

OIA-19: 'Kwek kwek kwek', zeggen Willem-Alexander en Maxima - GRN zegt: 'Ik ben wel goed maar ben niet gek!' Go f#ck yourself, Bertha-38!




Of alleen het geluid - dat vindt GRN eigenlijk 'mooier 'omdat je dan niet 'afgeleid' wordt door het beeld en de eigen fantasie kan werken...





GRN zingt nog regelmatig:               

  • 'Kwek kwek kwek, 'k ben wel goed maar ben niet gek!'





'Huilen helpt niets'; de massa informeren, ons verenigen en in opstand komen wel!


Ondanks het al ontzettend lang niet kunnen knuffelen van zijn drie allerliefste dochters Lina, Jördis en Imke - zij werden d.d. 27-06-2016 voor de 3e keer, tijdens lopende ondertoezichtstelling = met misdadige overheids'hulp' ontvoerd door hun - helaas  - ziekelijk-egoistische 'moeder', mw. Solvig S. - gaat deze volhardend vader en recht-zoekend burger drs. E.M. Groenendijk MSc. 

  • gewoon PapaErik - niet bij de pakken neerzitten.

Huilen helpt namelijk niets, in opstand komen zeker wel... 

nu nog informeren van de 'naieve massa' die de propaganda-praatjes 'NL is een rechtstaat', kritiekloos slikt en zich verenigen met andere 'besodemieterden'. Want:

  • OIA komt naar u toe deze zomer: O-I-A: Ouders In Actie!





Meld u ook aan, want alleen samen zijn wij:

  • OudersInActie @ outlook.com

Die vaders en moeders die net als GRN hun kind/ kinderen nooit in de steek zal/ zullen laten en dus nooit accepteert/ accepteren dat hen de eigen liefhebbende, zorg-zame en veilige vader/ moeder (en vaak ook: oma, opa plus rest van de familie) werd ontnomen!

Die samen in opstand komen tegen criminele jeugd'zorg' en mis-dadige familie'recht'ers...

  • Echte Ouders zijn Ouders In Actie - samen veel sterker dan 'zij'!


Want: dat drie meiden bewust = met voorbedachte rade in een PAS-familiedrama = voortdurend, zeer ernstig loyaliteitsconflict werden gebracht en gehouden,

  • is onacceptabel en onvergefelijk!

Waar iedere omgang en ieder contact werd afgebroken, de vader niet weet hoe het met zijn eigen dochters gaat, hoe zij er nu uit zien en waar zij al die tijd door hun zieke 'moeder' S.S. verstopt werden.








GRN is een 'realistisch-optimist' - als zoiets bestaat: mede dankzij 'Alfred. J. Kwak':


Onze ouders deden hun best om 'de drie jongens' niet alleen hun best te laten doen op de (bewust; openbare) school en veel te sporten - gezonde geest in een gezond lichaam - maar ook wat 'muziek, kunst en cultuur' werd - gepoogd - ons bij te brengen.

De een ging voetballen, de ander op badminton en ieder jaar kregen wij de nieuwste 'Kinderen voor Kinderen'-plaat (ja, toen nog een LP) en Oma IRene was/ is liefhebber van Herman van Veen dus ook die platen werden thuis afgespeeld (net als die originele Rock & Roll-LP).

Later werden dat: 'de zoveelste langspeelplaat van het Simplistisch Verbond' - de Van Kooten en De Bie-cassettebandjes werden stiekem in bed verder geluisterd. Andere cabaratiers werden toen ook ontdekt: maatschappij- en zelf-kritisch zijn, leuke liedjes en veel lachen. Dat is nog eens wat anders dan de huidige populaire 'muziek?' - he you motherf#cker, b#tch enovoorts - van vandaag de dag... 

  • GRN tipt 'de jeugd' regelmatig  'golden oldies' die nog/ weer actueel zijn!


'Jong geleerd, is oud gedaan':

Een van de hoorspelen = geliefde jeugdherinnering, die als 'kleine jongen' keer op keer en nog vaker, werd beluisterd is :

   Alfred Jodocus Kwak

   <--- Herman van Veen

Alfred Jodocus Kwak, vaak kortweg Alfred J. Kwak, is een eend uit een kindermusical uit 1976, bedacht door Herman van Veen. Hij kreeg echter internationale bekendheid als de eend in de gelijknamige Nederlands-Duitse-Japanse tekenfilmserie, die werd geproduceerd van 1989 tot 1991.

Aanvankelijk bedacht Herman van Veen een verhaal over Alfred voor zijn kinderen, nadat hij op een avond in de polder met zijn auto een eend had overreden en de volgende dag een moedereend met zeven eendenkuikens achter zich aan waggelend door zijn tuin zag lopen. In diezelfde tijd werd hem verzocht een theaterproductie te maken over een sprookje, waarop hij besloot de kleine gele eend als hoofdpersoon voor het te schrijven stuk te nemen. Van Veen schreef in samenwerking met Annet Kossen daarvoor de teksten. De eend zou Van Veen hebben vernoemd naar zijn vriend Alfred Biolek, een Duitse televisie-entertainer, omdat hij liep met de waggelgang van een eend. De naam Jodocus leende Van Veen van een clown. Van Veen was, samen met Erik van der Wurff en Harry Sacksioni ook verantwoordelijk voor het componeren van de muziek. De musical voor kinderen die zo ontstond werd voor het eerst in 1976 gepresenteerd. Onder begeleiding van een orkest bracht Van Veen het verhaal over Alfred.


En waarom vertelt GRN u dit?

Omdat veel boodschappen/ lessen die 'verstopt' zitten in kin-
derboeken, -liedjes/ toneelstukken of Alfred J. Kwak-musical..

...in het volwassen leven nog precies zo geldig zijn maar - helaas - door veel 'grote mensen' vergeten dan wel onderge-
schikt een 'geld, macht en image?' gemaakt werden.

Hoe triest... of herinnert zich nog hoe u was als kind in de speeltuin:

  • 'Hallo jongetje, hallo meisje'... als je de naam niet (meer) wist. 'Wil je met me spelen? Natuurlijk; wij zijn gewoon 'lief en aardig' tegen elkaar!

De meeste 'volwassenen' zijn echter nu verworden tot:

  • 'Ik verstop me in mijn mobieltje, doe stomme spelletjes en spreek me vooral niet aan om mee te beginnen! Heb ik iets van je aan ofzo?'



Zegt de ene eend - Alfred J.  Kwak -
tegen de andere eend:

'Wat? Zijn er verre, vreemde landen waar zo weinig water is dat er geen vijver is om in te zwemmen. Zo weinig water zelfs dat ze dood gaan van de dorst' Nee toch... dat kan toch niet?

Laten we aan de familie mol vragen hoeveel goud-stukken het kost om daar een vijver te laten graven... 100 goudstukken!

Dan snateren we pakketjes kroost bij elkaar, je weet wel van die kleine blaadjes groen die op het water drijven, die we dan verkopen aan de al wat oudere eenden die wat slechter te water zijn'. Zo gezegd, zo gedaan. En na lang en hard werken had Alfred het geld bij elkaar voor de arme eenden zonder vijver...

Toen de koning, die altijd in geldnood zat, o.a. vanwege zijn limonade-zwembad, daarvan hoorde en die 100 goudstukken wilde lenen, voelde Alfred zich vereerd en stemde toe. Maar... toen hij het geld niet op de afgesproken datum terug kreeg en ook niet de volgende en niet de volgende maand, ging hij zelf verhaal halen... logisch, toch? Dat zou GRN ook doen! Hoe het eerder ging en verder gaat?

  • Luister de hele musical... spetter, spieter, spater, lekker in of aan het water/ zwembad bij de komende zomervakantie en zing gezellig mee!



26:00 minuten: Alfred klopt met zijn onderweg meegenomen vrienden - de rivier, de wind, de vos, de ladder en de bijen herinnert GRN zich - aan bij het paleis van de koning

Luister dit heerlijke stukje: svp zelf even schuiven tot 26:00 minuten...





GRN zegt vaker: 'he koning, koning... dat is toch niet goed, heh! Wat moet ik nou in het kippenhok? in toepasselijke situaties en dan wordt er 'raar' gekeken. Kennelijk kent niet 'iedereen' maar alleen GRN en sommige leeftijdsgenoten dat... jammer; meer dan ooit is niet-mijn 'koning' Willem-Alexander aan te spreken! Dus nogmaals:


  • 'Koning, koning... dat is toch niet goed, heh?!'



28:00 - 29:00 minuten:

   'Nog een stapje verder', zei de kalkoen. 'Nu bent u precies waar de koning u hebben wilt'. En met een klap viel het hek achter Alfred in het slot.

'Ja maar, dat kan toch niet', dacht Alfred. 'Wat moet ik nou in het kippenhok?', dacht Alfred. 'Dat is vast een vergissing, ik denk dat de koning een vergissing heeft gemaakt, ik denk dat de koning misschien wel dacht dat ik een kip was!'

  • 'Of zou de koning dat expres, zou de koning dat expres hebben gedaan?'

'ik... neeh, dat doen koningen niet, ik weet zeker dat koningen dat niet doen, die doen...'

'Maar waarom zit ik dan in het kippenhok?

  • Koning, koning, ik zit in het kippenhok... oehoe, wooewooewo! He koning? Dat is toch niet goed, heh!


Wat moet ik nou in het kippenhok?'


d.d. 18-05-2011 Wendy Blaauwgeers, complimenten!

En: goed zo, jongens. Heel hard zingen en altijd onthouden:

  • Kwek kwek kwek ben wel goed maar ben niet gek!









Recente GRN publicaties over nep-'koning' WA - weg d'r mee; leve de kinderen!


d.d. 28-04-2018: 'Deel-4: niet Konings- maar 'Dag van het Volk' in Bussum 2018 = Smiling Surinam Sheila, gruwelijk geitenkaas, 0031;

  • ook GRN kan het niet alleen!'







d.d. 25-06-2018:

   'Stap 1: zet bedonder-bril af,
   stap 2: denk zelf na en stap 3: kom in verzet!







d.d. 05-06-2018: 'Afzetten die nep-'koning' Willem-Alexander:





Van nep-'vader des vaderlands' werd tot op heden niets vernomen...






GRN is een 'realistisch-optimist' - als zoiets bestaat: mede dankzij 'Alfred. J. Kwak':



   Herman Van Veen - Alfred jodocus kwak

   Hij vliegt, hij waggelt en hij zwemt.
   hij kwekt voor jou, en hij kwakt voor haar.
   hij snatert heel wat bij elkaar.
   En als jij een liedje voor hem zingt
   dan plonst, dan duikt hij en dan zwemt hij wat voor jou

   Spetter spieter spater lekker in het water,

   ga maar vast naar huis.
   hij komt een druppel later.

   Spetter spieter spater lekker in het water, ga maar
   vast naar huis, hij - of zing: 'ik' als het regent onderweg op de fiets - komt een
   druppel later.

   Lalalalaa....


   Spetter spieter spater lekker in het water,

   ga maar vast naar huis.
   hij komt een druppel later
   Spetter spieter spater lekker in het water,
   Ga maar vast naar huis.
   hij komt een druppel later.
   hij komt.. een druppel laaaterrrr

   Lyrics licensed by LyricFind


'He, koning... ik zit in het kippenhok!

  • Koning, koning, dat is toch niet goed, he?!'


Waarom ook GRN weigert om in Bertha's kippenhok te zitten, zoals 'de overheid' hoopt(e)? Om deze drie hoofdredenen:

1. Omdat zijn drie dochters hun vader meer dan ooit nodig hebben;

2. Heel veel anderen kinderen en ouder(s) in dezelfde ellende zitten;

3. En dat 'dankzij de overheid' - dat moet onmiddellijk stoppen!



   'Het glas half leeg', al dan niet van de eigen
    en kinder-tranen... helpt de meiden niet.

Er aan 'onderdoor gaan of in de goot belanden' evenmin.

GRN leeft zijn leven altijd 'half vol' - ook wat betreft 'pak melk' - maar hoopt zijn drie dochters LJI...




...binnenkort weer 'heel lang' te kunnen knuffelen.

  • De waarheid en onze liefde voor elkaar duren het langst!

Spreuken en Wijsheden 

- 'Is het glas half vol of half leeg?'

   GRN: het kan ook 'een beker' zijn....

Het lijkt een wat theoretische woordspeling. Toch spreekt het beeld blijkbaar talloze mensen aan. Even googelen levert een veelheid van de meest uiteenlopende resultaten op.

Een half vol of een half leeg glas:

  • In beide gevallen exact hetzelfde glas met exact dezelfde inhoud. De levensles van deze uitspraak is duidelijk en leerzaam.

Het is zo belangrijk, ja van doorslaggevende betekenis hoe ik tegen situaties en mensen aan kijk. Ook al verandert er niets aan “het glas met de inhoud” er verandert wezenlijk heel veel door de manier waarop ik er naar kijk. Want mijn kijk op situaties en mensen is in hoge mate bepalend hoe ik er vervolgens mee om ga. Zie ik alleen problemen of ook mogelijkheden? Zie ik alleen maar bedreigingen of ook kansen?


Het is namelijk niet alleen maar of – of. Het is niet een soort truc van wishful thinking en de werkelijkheid compleet negeren. Het gaat om een kijk op het leven, een kijk op mensen en situaties, die energie geeft.

  • Die het heden en de realiteit onder ogen ziet en tegelijkertijd met hoop en levenslust aan de slag gaat met de mogelijk-heden en de kansen die de toekomst biedt.

De dag waarvan PapaErik en allerliefste dochters Lina, Jördis en Imke weten dat hij snel komen gaat, is de dag waarop wij allemaal weer echt vrolijk kunnen zijn:


d.d. 24-02-2009: Anne van de Wijgert

  • 'Herman van Veen - ik ben vandaag zo vrolijk; clip & lyrics

Herman van Veen zingt een heel vrolijk nummer. Ik heb hem samen met twee prachtige foto's van hem, geupload met lyrics.









Uw delen wordt gewaardeerd;        
daarvoor mijn oprechte dank!


No justiceno peace Luctor et emergo
Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik
In het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia!