donderdag 3 mei 2018

Dodenherdenking 4 mei 2018: NL is hard toe aan grote schoonmaak waar hardnekkige (nieuwe?) 'Rutte- & Oranje-vlekken' worden weggeschuurd!


GRN: het is niet 'met de scepter' maar enkel: 'de scepter zwaaien'... hierbij verbeterd!


'We zitten er - aldus GRN - nu midden in', aldus GRN; herdenk en sta vooral weer op!Alle normaal-denkende mensen willen geen oorlog en tonen hun respect voor al die slachtoffers van de oorlogen die door het volk nooit gewild werden.

Om 20:00 uur staat alles stil en zijn we stil... zo ging/ gaat het altijd op 4 mei:   Dodenherdenking.

De vlaggen in Nederland hangen halfstok;

de Nationale herdenking met Oranje-kranslegging op de Dam, de Waalsdorpervlakte met klokken en erewacht (foutje, 'bedankt'?!) en...

 • om 8 uur 's avonds staat het gewone leven even stil de klok tikt verder maar wij zijn 2 minuten stil. Uit respect, ter nagedachtenis en vooral:

...om ons daaraan te herinneren dat wij zoiets verschrikkelijks nooit meer willen. Nie wieder Krieg - wij willen VREDE!


NOOIT MEER - dat soort regime's - NAZI's..

 • 'oud' of 'neo/ vergelijkbaar? met'; NEEN!

Lang leve de verschillen en samen Rood-Wit-Blauw. Waakzaak zijn en...

 • ingrijpen als het nodig is; dat is onze opdracht. Dat is de herinnering die levend gehouden moet worden voordat het... weer - bijna - te laat is!d.d. 01-05-2018: 'Nationaal Comité weigert gesprek met azijnpisser/ initia-tiefnemer lawaaiprotest 


Gerdi Verbeet van Nationaal Comité 4 en 5 mei erkent dat tijdens de herdenking de apartheidswetgeving geldt die NL in Nederlands Indië toepaste.

De oorspronkelijke bevolking had namelijk geen enkel recht en werden gezien als inferieure mensen. Zij waren wel Nederlandse onderdanen maar hadden geen recht op een Nederlands paspoort of staatsburgerschap. Door haar opmerking erkent Verbeet dat de bruine Nederlandse onderdanen die door racistische apartheids-wetten geen Nederlanders mochten zijn, nu alweer hun bestaansrechten ontnomen wordt. Nederland heeft 150.000 mensen vermoord om het grootste moslimland ter wereld te kunnen blijven en vervolgens toen dit mislukte de bevolking afgeperst voor miljarden in ruil voor hun vrijheid.


Van die miljarden heeft Nederland de heropbouw bekostigd maar in de geschiedenisboeken wordt dit niet vermeld en wordt dit alleen toegeschreven aan de Marshallhulp. Het afgeperste bedrag was zelfs even hoog dan de Marshallhulp was. Nederland industrialiseerde hierdoor zo snel dat ze in Europa spraken van het wonder van Nederland.

Nederland behoort daardoor tot de rijkste landen ter wereld met een uitgebreid zorg vangnet. Nederland is zo ontzettend racistisch - GRN voelt zich niet aangesproken en vraagt zich af waarom hier "Nederland(ers)' over een kam worden geschoren en wordt juist het tegenovergestelde bereikt van datgene wat de initiatiefnemers zeggen te willen bereiken... erg jammer! - ze hier de mensen waaraan ze hun rijkdom danken niet eens erkennen na hun dood.

- aldus de lawaaiprotesters en GRN begrijpt en steunt een eerlijke en volledige weergave van de geschiedenis maar... denkt dat met schreeuwen tijdens de Doden-herdenking die ere-zaak geen goed gedaan wordt. Integendeel.


Ook onze familie heeft een Indische tak en dat is prima zo! Deze GRN denkt op 4 Mei - Dodenherdenking altijd aan alle slachtoffers van zinloze - 'war, yeah what is it good for? absolutely nothing! say it again... - oorlogen.

Aan die vele jongens/ mannen die op de stranden van Normandie 'voor onze vrijheid... aan stukken werden geschoten'. GRN wordt er steeds stil van.

Regelmatig bezocht hij de ere-begraafplaatsen; bij het station Bussum-Zuid liggen ook verzetshelden en soldaten uit den vreemde, maar in het hart gesloten.

En: ook in Zeeland staat een oorlogsmonument voor Marokkaanse soldaten die 'voor ons land stierven' bij gevechten tegen de nazi's. GRN was daar als kind en onthield dat...

En neen, wat Nederland daar na WO-2 in Indonesie deed, is op geen enkele wijze 'goed te praten' en ja, dat is (weer) een zwarte bladzijde in onze geschiedenis. Des te meer reden om het vandaag de dag... veel beter te doen! In het belang van allemaal.

 • Misschien moeten we daar die 2 minuten maar eens over nadenken?


GRN: ervaringen met gemeen-te  Gooise Meren en 'de driehoek' = corrupte bende!


Kijk en leest u svp. onderstaande publicaties over de gemeen-te Gooise Meren maar eens na...

...met als meegegeven 'huiswerk-opdracht':

   waar zijn de parallellen
   en waar de verschillen?!

Schokkend, dat kan GRN u reeds vertellen; maar wie verraadt er nu wie/ hoe (op meest smerige, huichel-achtige, slinkse, vieze!) wijze doen ze dat:Voorbeeld-1:

d.d. 04-06-2016: 'Wijkagent uit huis gezet; nu 'op zijn p#k getrapt' en doet aangifte ivm - vermeende! - 'belediging'? Laf en onterecht!


Voorbeeld-2:


06-01-2018: 'Stop chemtrails:


of beweren ze:

 • 'echt, niets aan de hand'?!'

GRN denkt dat met gemeen-te Gooise Meren en onze lucht heel veel mis is!
Naschrift: tot op heden mocht Bussummer GRN noch van aldus-bewezen; nep-'burgemeester' Ter Heegde - VVD: hoe 'toevallig', not! - noch van de gemeen-teraad Gooise Meren mocht iets vernomen worden... geen enkele reactie!

 • Dat is nou die 'bestuurlijke arrogantie' = de tekenen des tijds waarop NU gehandeld moet worden! Herdenk, denk zelf na en verzet u ook; meteen!
Voorbeeld-3:

d.d. 10-01-2018: 'Omhoogkijkende, verontruste burger GRN zegt:


Kijkt u naar de - eerst lange - rij van nog-slapende of... leden van de club tegen het volk-Bussummers om de niet-antwoordende nep-'burgemeester' Ter Heegde, niet eens de wettelijk-verplichte ontvangstbevestiging (hoe 'toevallig' = not!) op keurige, zakelijke brief van Bussums burger drs. GRN MSc. Ergo: Ter Heegde en de gemeen-raad Gooise Meren wil(len) op geen enkele wijze (meer) ruchtbaarheid geven aan het reeds jarenlang vergiftigen van dier en mens met chemtrails/ door geo-engi-NEEring.

 • Doodstil zijn 'ze'... de waarheid is hard, nietwaar? Welke pilletjes slikken jullie om de zeer schadelijke effecten 'te compenseren'? Bah!

GRN en vele anderen zijn allang klaarwakker en 'de rest van Nederland' volgt... jullie kunnen straks wel gaan rennen, maar nergens is nog plek om je/ 'u?' te ver-stoppen! Het volk zal zegevieren en jullie allemaal weten te vinden; waar dan ook...


Wij komen in pacifistsche opstand - leve de schuur-sponzen-revolutie! - en vechten enkel tegen een 'enemies from abroad' die ons Nederland willen inpikken of...

opnieuw hard nodig:   tegen lokale vijanden!

Vijanden van eigen bodem. 'The enemies within', schiet GRN te binnen. • Wij zijn het volk en de 'club tegen het volk' is aan het verliezen...

....vandaar dat 'ze' nu haast maken met al die geniepige, nieuwe wetten; ze zijn bang, heel erg bang. (Ook geen enkele reactie van de NS/ Van Boxtel = D666)!

En terecht: luistert u svp. de AUDIO-OPNAMEN van GRN nieuwjaarswens aan VVD nep-'burge-meester' Ter Heegde:


Voorbeeld-4:

d.d. 25-02-2018: 'Gemeente Bussum, nu Gooise Meren


lastige = gegrond klagende vader!

En niet alleen de GGD - klacht werd ingediend en gewonnen: 'excuses' werden aange-boden en gesprek (aldus nog niet) gepubliceerd.

 • Wees gewaarschuwd en ga NOOIT naar binnen bij die GGD.

Los het zelf en met anderen op, maar nooit 'samen met die van de overheid' - die zeg-gen wel dat ze u 'willen helpen' maar dat is niet de waarheid. Wat ze echt willen, is kwetsbare mensen 'helpen = controleren en geld aan u verdienen'... dat is nl. het echte, trieste 'businessmodel' van zulke organisaties. Met de wel-eerlijke en 'goede' mensen daargelaten; de meesten... hebben zelf langdurige  psychologische/ -iatrische behandeling en mogelijk tbs - aan het volk - nodig volgens deze alles-helemaal-op-'n-rijtje-hebbende-drs.-MSc.-GRN! Dank u wel.

Ook het RBL te Bussum - het Regionaal Bureau Leerplicht - 'deed gezellig mee' met het laten stelen van onze drie dochters middels de 1e, internationale kinder-ontvoering naar Duitsland;Voorbeeld-5:

d.d. 23-08-2017: 'Pure intimidatiepoging politie Gooise Meren: drs. Groenendijk MSc... niet gearresteerd, maar;


En ga zo maar door...


het is echt heel erg in Nederland op dit moment en dat moet ten goede veranderen.

Tijd voor een hele, hele grote schoonmaak waar de plastic handschoenen bij aangetrokken moeten worden omdat....

    er niet alleen 'wat af te stoffen is' maar er dit-
   
    maal hard met schuursponzen geboend dient te
    worden om al die hardnekkige Ruttige- en Oranje-


...vlekken weg te schuren! En dus niet 'aaien' maar 'boenen': ze gaan niet vanzelf weg!


Weg met die arrogantie, die-bewust-niet-naar-het-volk-luisterende bestuurders en politici! Weg met de 'club tegen het volk':
Erfenis papsie = geschiedenisdocent - volledige serie van NL in de 2e Wereld Oorlog:


'Het zit toch in de genen', want niet alleen GRN-junior werd VO-docent maar ook wijlen GRN senior - OpaJan - was een leraar/ docent; in Geschiedenis/ Aardrijkskunde/ Nederlands enzovoorts.

OmaIRene leerde de kinderen op de basisschool 'zich te ge-dragen alsook schrijven en rekenen'... de appel valt - uitein-delijk - niet al te ver van de boom!

Beiden droegen bij aa onze ontwikkeling, ieder op zijn/ haar manier (dank!). Vader leerde ons over 'vroeger' en over 'nu' maar de laatste jaren verschilden wij steeds meer in wereld-

aanschouwing. Echter:

 • 'Heel veel van elkaar houden', stond dat - gelukkig - nooit in de weg:d.d. 21-02-2018: ''L'histoire se répète'? De geschiedenis hoeft zich niet te herhalen; word wakker, sta op en

 • kom ook in - pacifistische - opstand; wij zijn het volk!

d.d. 08-04-2018: 'OpaJan/ Papsie wordt enorm gemist... GRN ging het graf aan-harken en zonnebloemen planten.

 • OmaIRene is er gelukkig nog en mist de meiden!'

 Waarom GRN's interesse voor 'geschiedenis en de maatschappij/ politiek'?


GRN heeft - doordat zijn vader geschiedenisleraar was en de 'brede opvoeding' - altijd al een grote interesse gehad in 'geschiedenis, de maatschappij en politiek'.

   Van de geschiedenis moet je leren om herhaling
   van dezelfde fout (-en) te voorkomen, nietwaar? 

Anders ben je dom bezig en val je steeds weer in dezelfde valkuil; 1x keer je hoofd (of teen/ knie, hart) stoten, moet voldoende zijn om daarvan te leren.

Het de volgende keer, anders; beter te doen. De herhaling  van (vergelijkbare) fouten te voorkomen = foute regimes te voorkomen/ af te zetten! Want:

Dit geldt voor individuele personen die willen leren en zichzelf verbeteren, maar ook voor landen/ volken en zelfs voor de gehele mensheid. Leer van maar blijf niet hangen in de geschiedenis. Leef bewust - met open ogen, oren en hart/ ziel - en maak een betere toekomst voor iedereen zodat onze (klein-)kinderen later trots op ons kunnen zijn... dat vindt GRN een mooi levensdoel. Ongeacht of er aan het einde van de rit nog een 'leven na de dood' bestaat of toch niet. Als uw (klein-)kinderen 'eerlijk trots' op u mogen zijn, dan heeft u volgens GRN een goede kans om later ook 'door die Poort te kunnen'!

Dus: in plaats van al die aandacht voor en oorlogen tussen - welke dan ook - gods-diensten (waar gaan we heen als we dood zijn; nergens?!), roept GRN op meer te houden van 'het leven en de mensen NU'.


Het enige dat volgens GRN echt van waarde is, zijn de - eerlijke, warme en liefdevolle - her-inneringen van de familie/ geliefden, vrienden en kennissen of andere mensen aan het samen-zijn op een moment in tijd. De rest is slechts drukdoenerij om niets echt waardevols, toch?

En tot slot, neemt u mij niet kwalijk: als iets te mooi is om waar te lijken dan...

Volgens GRN, is er daarboven of -onder geen 'hemel' en gelukkig dus ook geen 'hel'. Of bestaan die beiden wel maar dan hier... op aarde?! Hoe dan ook: 'van stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren/ memento mori!' dus:

 • 'CARPE DIEM want God bestaat (helaas) niet... BESTA!'

maar ook;'Geschiedenis voor de Jeugd', vond GRN als kind een heel interessante serie beeld-verhalen, net zoals 'alle documentaires over Stonehenge en menhirs,

Inca's en die enorme Nazca-tekeningen van dieren/ mensen die alleen vanuit de lucht goed te zien zijn, de wonderbaarlijke pyramides in Egypte, maar ook;

...over indianen = Native Americans en cowboys; de Aboriginals en apartheid in Zuid-Afrika, 'onze' VOC en slavernij-verleden...

 • ain't gonna play Sun City, Noord-Ierland et cetera.

Ook geschiedenis-stripverhalen als 'Van Nul tot Nu' werden met interesse gele-zen; GRN heeft altijd al 'iets met de 2e Wereld Oorlog gehad'. Dat ieder jaar op 4 mei buiten 'de vlag halfstok hangt' maar binnen juist 'de slingers'... want:

op Dodenherdenking viert GRN ook de zoveelste verjaardag (dan: 45 jaar)! Het is niet anders en hoewel GRN dat vroeger wel 'minder leuk vond' omdat er dan 'altijd hetzelfde' op tv. was;

'De aanslag of Het meisje met het rode haar'

en die films op een gegeven moment 'wel vaak genoeg gezien werden'... Nu vindt GRN het helemaal niet erg meer: altijd vrij op die (verjaar-)dag... het kan verkeren. Dat GRN op 4 mei jarig is - niet: 05-04 zoals FB werd gemindf#cked, maar 04-05 = voor intimi - wakkerde zeker ook de interesse van GRN aan om dieper in de geschiedenis/ 2e WO te duiken en verder te onderzoeken.


Het plan uit praktische redenen gewijzigd: uit eten ipv. filmen Dodenherdenking:


GRN wilde echt naar de Dodenherdenking in Bussum gaan maar moet dit jaar aan zich voorbij laten gaan. Dat wordt helaas 'niet gehaald'; alleen op 4 mei bleek 'de familie' zich vrij te kunnen maken/ zijn om samen de verjaardag van GRN en de uitdagende, nieuwe baan van 'mijn nichie' (met man en zoon) te vieren. Maar bovenal:

 • Eindelijk weer bijpraten met (bijna) allemaal; ook de kinderen komen...

Dan haalt GRN het echter niet om om 20:00 uur op locatie weer aanwezig te zijn. Uiteraard gedenkt GRN om acht uur en is 2 minuten stil in memoriam.

Ter waarschuwing/ herinnering aan een mooi Duits lied dat GRN vaker 'zingt':

Die Gedanken sind frei, wer kann sie erraten;
Sie fliegen vorbei wie naechtliche Schatten; Kein Mensch kann Sie wissen, kein Jaeger erschiessen, es bleibet dabei... die Gedanken sind frei!


   


En hier natuurlijk ook de Nederlandse versie:
De gedachten zijn vrij 

     Wie raadt ze daarbinnen? - Zij dansen voorbij 
     Als nacht'lijke schimmen - Geen mens kan ze naken 
     Geen jager ze raken - Laat wezen wat zij: 
     De gedachten zijn vrij!

          Ik denk mij wat ik wil 
          In heimlijke dromen 
          Haar zoetheid laat ik stil 
          Mijn harte doorstromen 

          Mijn wens en begeren 
          Kan niemand mij weren 
          Laat wezen wat zij: 
          De gedachten zijn vrij!

          En spert men mij geboeid - In duistere toren 
          Hun zorgen en moeit' - Gaan alle verloren

          Gedachten als vuren Doen storten de
          muren En zold'ring daarbij! De gedachten zijn vrij!


     Daarom wil ik immer, 
     de zorgen verjagen, 
     en zal mij ook nimmer 
     met spoken meer plagen 

     Men kan toch daar binnen, steeds lachen en

minnen, en denken, wat ook zij: 

 • de gedachten zijn vrij !Lees ook. d.d. 03-05-2018: Gerrit Herders - 'Morgen 4 mei, vieren we weer de doden (huh?)'

 • 7 mei 1945, Hitler-Duitsland was verslagen.

Generaal Alfred Jodl tekende de onvoorwaardelijke overgave van Nazi-Duitsland.

Maar betekende deze overgave nu ook echt bevrijding? Absoluut niet.

Omdat te begrijpen moeten we de geschiedenis kennen.


 • Op 4 mei herdenken wij de slachtoffers van WOII


Wordt vervolgd...

 • uw delen wordt uiteraard (weer) gewaardeerd; mijn dank daarvoor!


No justice, no peace! Stop diep-triest PAS-familiedrama NU...!

Bussum, drs. E.M. Groenendijk MSc./ PapaErik - school’meester’
Luctor et emergo - in het belang van de kinderen en Vrouwe Justitia